Salon pääterveysaseman kanttiini on suljettu toistaiseksi – ”Tilanne on tosi tylsä, koska kanttiini on hyvin tärkeä asiakkaillemme”

2
Salon pääterveysaseman kanttiini on suljettu toistaiseksi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon pääterveysaseman kanttiini on maanantaista alkaen suljettu toistaiseksi. Kanttiinin sulkeminen liittyy Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varhaan, joka aloitti toimintansa vuoden alusta.

– Kun siirryimme Varhaan, päättyi kassasopimus Salon kaupungin kanssa. Varhasta ei ole pystytty toimittamaan nopealla aikataululla uutta kassajärjestelmää, osastonhoitaja Riitta Ahqlvist kertoo.

Käytännössä siis kanttiini ei pysty rahastamaan tällä hetkellä asiakkaita, joten se pysyy kiinni.

– Sellainen vaihtoehto on olemassa, että neuvottelemme kaupungin kanssa, olisiko heidän kanssaan mahdollista tehdä yhteistyötä siihen asti, kun uusi kassajärjestelmä Varhasta toimitetaan.

Ahlqvistin mukaan kanttiinissa käy päivittäin 100–150 asiakasta.

– Tilanne on tosi tylsä, koska kanttiini on hyvin tärkeä asiakkaillemme, varsinkin laboratorioasiakkaillemme, jotka tulevat kahville ja hakemaan syötävää sieltä.

Kanttiinissa on työskennellyt neljä työntekijää, jotka ovat myös siirtyneet Varhaan. Pääterveysaseman kanttiini on ollut avoinna arkisin kello 7.30–15.

– Työntekijöille mietitään muita tehtäviä sen ajaksi, kun kanttiini on kiinni, Ahlqvist kertoo.

Mitään tarkkaa tietoa ei ole siitä, milloin kanttiini taas avataan.

– Kanttiinin toiminta käynnistyy heti, kun saamme uudet järjestelmät käyntiin. Jonkinnäköinen katkos tässä tulee. En usko, että tämä on Varhassa ainoa kassapalvelu, mikä ei toimi parhaillaan, Ahlqvist sanoo.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
8 kuukautta sitten

”Varhasta ei ole pystytty toimittamaan nopealla aikataululla uutta kassajärjestelmää”. Olisikohan tarvittu muutaman vuoden siirtymäaika? Tämä saattaa olla todellakin pieni ongelma, noin niin kuin aluksi.

Kun sanottiin, että ei pitäisi toimintoihin tulla muutoksia, niin täässä nyt ollaan. Odotetaan parasta, pelätään pahinta.

Olli P.
8 kuukautta sitten

Tästäkö se alkaa joustava toiminta?