SalPa 2 aloittaa Suomen cupin Turun Raittiuskerhon vieraana – ”Unelmana olisi SalPa 2-SalPa”

0
Vain 15-vuotiaana SalPan edustusjoukkueessa debytoinut Onni Vesterinen on kärsinyt viimeiset vuodet toistuvista loukkaantumisista.

Jalkapallon miesten Suomen Cupiin osallistuu tänä vuonna peräti 333 joukkuetta. Kilpailun ensimmäiset otteluparit arvottiin torstaina.

Nelosessa pelaava SalPa 2 kohtaa avauskierroksella samalla sarjatasolla pelaavan Turun Raittiuskerhon vieraskentällä.

TuRaKe pelasi viime kauden Turun piirin Vitosessa ilman ainuttakaan tappiota. TuRaKen viime kauden joukkueessa oli useita entisiä Kakkosen pelaajia ja myös Salon Kiekkohaiden kakkosdivarijoukkueesta tuttuja kiekkoilijoita kuten Heikki Huhto ja Eero Salmenoja.

SalPa 2 ottaa alkavalla kaudella Salon Tovereiden sarjapaikan Länsi-Suomen piirin Nelosessa.

SalPa ja SaTo tekivät jo viime kaudella yhteistyötä, mutta nyt sarjapaikka siirtyy virallisesti SalPalle ja SaTon pitkä, ansiokas ja ennen kaikkea värikäs alasarjataival päättyy.

SalPa 2:n valmentajana toimii seuran valmennuspäällikkö Ilkka Virtanen.

– Joukkueen missio on olla seuran junioripolun jatke. Haluamme tarjota joukkueen sellaisille pelaajille, jotka haluavat edelleen harjoitella ja pelata tavoitteellisesti, Virtanen kertoo.

SalPa 2:ssa pelaa parinkympin molemmin puolin olevia pelaajia, sillä SalPalla ei ole alkavalla kaudella ollenkaan U20-joukkuetta (ent. A-pojat). Joukkueessa on kymmenkunta pelaajaa viime kauden SaTosta, kymmenkunta U20-ikäistä sekä muutama kovan luokan vahvistus SalPan edustusjoukkueesta, kuten loukkaantumisista kärsineet laitapuolustajat Onni Vesterinen ja Valtteri Peltola.

– Kaikki tietävät, että Onnin katto on paljon korkeammalla, mutta tärkeintä hänelle on nyt pysyä terveenä ja nauttia lajista.

Vaikka SalPa 2:n tarkoitus on ensisijaisesti pitää pelaajia lajin parissa, tavoite alkavalla kaudelle on selvä.

– Nousta sarjapykälään ylemmäs (Kolmoseen) ja edetä Suomen cupissa mahdollisimman pitkälle. Unelmana olisi cupottelu SalPa 2-SalPa, Virtanen naurahtaa.

SalPan ”ykkösjoukkue” tulee cupiin mukaan muiden Ykkösen joukkueiden tavoin vasta kolmannella kierroksella.