SalPaan rouhija ja ohittaja – ”Mies on urheilija ihan viimeisen päälle”

0
Jong-Tae Yoon oli Talin halli-iltapäivän maalintekijä. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Palloilijat hankki miesten Ykkösen joukkueeseensa kaksi mielenkiintoista pelaajaa. Ranskalainen Walid Abdelali ja eteläkorealainen Jong-Tae Yoon ovat erityyppisiä jalkapalloilijoita, mutta silti kumpikin heistä pystyy tarvittaessa pelaamaan laidassa wingbackina.

Jong-Tae Yoon vakuutti SalPan harjoituksissa ja vielä harjoitusottelussa Ilvestä vastaankin. Kaksivuotinen sopimus osoittaa luottoa seuran puolelta.

Tarina on mielenkiintoinen ja viimeisimmiltä käänteiltään salolaiselle jalkapalloväelle tuttu. 24-vuotiasta Yoonia tarjottiin SalPaan jo viime syksynä. Tuolloin siirtoikkuna oli kuitenkin jo sulkeutunut, eikä SalPan budjetissa olisi ollut lähtökohtaisesti enää tilaakaan uusille pelaajille.

Yoon päätyi silti Saloon. Hän harjoitteli enimmäkseen SalPan kanssa ja pelasi Nelosta Wilppaassa.

Eteläkorealainen ehti olla varsin merkittävässä roolissa siinä, että Wilpas nousi Kolmoseen. Kuriositeettina voikin mainita, että pelaaja harppaa kerralla kolme sarjaporrasta Nelosesta Ykköseen.

SalPan viime kauden joukkueesta puuttui Suonperän mukaan laitapelaaja, jolla olisi ollut kyky päästä usein vastustajan ohi yksi vastaan yksi -tilanteissa. Tämä ominaisuus on se, jota seurassa eniten Yoonilta toivotaan.

– Hän tulee meille ensisijaisesti laitapelaajaksi, mutta tarvittaessa kyvyt riittävät myös pelaamaan keskellä kärjessä. Kyseessä on juoksuvoimainen ja aasialaiseksi pelaajaksi myös varsin kookas ja fyysinen pelaaja, kuvailee SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.

Yoon oli ennen viime kautta kirjoilla Daegu FC:ssä, jonka riveissä tuli muutama ottelu Etelä-Korean pääsarjassa. Niinpä hän saapuu varsin erilaisesta jalkapallokulttuurista.

– Suoraviivaisuudessa on vielä haasteita. Eli siinä, milloin laukoo, milloin syöttää, milloin antaa keskityksen, Suonperä mainitsee.

Walid Abdelalin uskotaan puolestaan olevan niin sanottu takuuhankinta. Ensisijaisesti puolustavan keskikenttämiehen tonttia hoitava ranskalainen pelasi Ykköstä jo kaudella 2020 Mikkelin Palloilijoissa. Sopimus SalPaan on yksivuotinen.

MP:n silloinen päävalmentaja Juha Pasoja luonnehti Abdelalia hyväksi pelin rytmittäjäksi, pallonriistäjäksi ja pelin lukijaksi. Suonperän ensimmäiset kuvailut olivat lähes samat.

– Walidin kausi MP:ssä oli erittäin onnistunut. Me taas haimme puolustusorientoitunutta kokenutta keskikenttäpelaajaa, ja siihen rouhijatyyppinen Abdelali sopii hyvin, Suonperä sanoo.

Abdelali aloitti viime kauden kakkosen Jazzissa, josta hän siirtyi Islantiin. SalPan harjoitusottelussa häntä kokeiltiin wingbackina.

– Mies on urheilija ihan viimeisen päälle – yksi tämän joukkueen kovakuntoisimmista ellei kovakuntoisin, Suonperä suitsuttaa.

Hyökkäystä vaille valmis

SalPan joukkue on jo hyvin pitkälti kasassa.

– Joukkueeseen tulee vielä yksi tai kaksi hyökkääjää. Maalivahdit, puolustajat ja keskikenttäpelaajat ovat lähtökohtaisesti hankittu, kertoo päävalmentaja Tero Suonperä.

Seuraavan harjoitusottelun joukkue pelaa ensi lauantaina liigaryhmä Interiä vastaan. Salon Seudun Sanomien nettisivuilla on nähtävissä sekä kyseinen peli että 4. helmikuuta pelattava Ykköscupin avausottelu SalPa–TPS.

SALPAN SOPIMUSPELAAJAT

Maalivahdit: Halil Bagci, Joonas Koski ja Tatu Österlund.

Puolustajat: Selman El Baset, Frans Grönlund, Jonatan Guseff, Michael John, Joonas Meura, Topi Sistonen.

Keskikenttäpelaajat: Walid Abdelali, Bamo Ahmadi, Mikael Anttila, Aleksi Jännes, Roope Pyyskänen, Otto Rautiainen, Otto Salmensuu.

Hyökkääjät: Jesse Huhtala, Oskari Jakonen, Miika Koski, Jason Madingu, Matias Sorvali ja Jong-Tae Yoon.

  • Lue lisää aiheesta
  • SalPa