SalPan noususta 190 000 euron parannukset Urheilupuistoon – ”Saimme vasta torstaina tietää, että katsomo on myyty”

0
Urheilupuistoon tulee tulevaksi kaudeksi enemmän katettuja istumapaikkoja.

Salon Palloilijoiden edustusjoukkueen nousu jalkapallon Ykköseen vaatii 190 000 euron parannuksia Urheilupuistoon.

Suomen Palloliitto vaatii pelipaikoilta muun muassa tuhannen istumapaikan katsomoita. Katettuja paikkoja pitäisi olla 500.

Yleisölle on löydyttävä riittävät wc-tilat, minkä lisäksi valaistukselle on omat tehovaatimuksensa. Äänentoiston pitää niin ikään olla kunnossa.

Salon Urheilupuiston katsomossa on valmiina 390 katettua istumapaikkaa. Käytössä on myös siirrettäviä katsomoita, joihin mahtuu kaikkiaan 300 katsojaa.

Kaupungin piti parantaa olosuhteita hankkimalla Urheilupuistoon toinen katettu ja siirrettävä katsomo. Viime metreillä selvisi, että katsomoita pitääkin hankkia kaksi. Siksi alkuperäinen 140 000 euron hintalappu nousi 190 000 euroon.

– Saimme vasta torstaina tietää, että Piiroinen Oy:n katsomo on myyty jo syksyllä. Se poistuu sieltä, ja joudumme ostamaan yhden katetun katsomon lisää, Salon vapaa-aikajohtaja Antti Mattila kertoo.

Mattilan mukaan siirrettävät katsomot ovat hyviä, koska niitä voidaan hyödyntää Urheilupuiston lisäksi tarvittaessa esimerkiksi kulttuuri- ja toritapahtumissa.

Katettujen katsomoiden lisäksi takasuoralle on tulossa siirrettäviä kolmerivisiä istumakatsomoita. Niitäkin on mahdollista hyödyntää muualla.

Urheilupuiston parannuksiin kuuluu myös äänentoiston uusiminen, jotta äänen laatu on tapahtumissa riittävä.

Valaistuksen osalta SalPa on ilmoittanut hakevansa poikkeuslupaa järjestää ottelut sellaisiin aikoihin, että nykyvalaistus riittää.

Liikuntatoimen laskelmien mukaan olosuhteiden parantaminen maksaa kaikkiaan 190 000 euroa. Tarvittavat hankinnat kilpailutetaan lähiaikoina.

Vapaa-ajan lautakunta hyväksyi suunnitelmat osaltaan torstaina. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle 190 000 euron lisämäärärahaa.