Teatteri Puutaivas etsii näyttelijöitä ja taustatyöntekijöitä ensi kesän Onneliin ja Anneliin

0
Viime kesänä Teatteri Puutaivas esitti näytelmän Risto Räppääjä ja Nuudelipää, jossa oli vain viisi näyttelijää. Kuvassa vasemmalta oikealle Johannes Mänkäri, Emmi Laaksonen ja Valma Heinä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Vaskiolainen Teatteri Puutaivas esittää ensi kesänä koko perheen näytelmän Onneli ja Anneli. Näytelmän ovat kirjoittaneet Eppu Nuotio ja Tuutikki Tolonen Marjatta Kurenniemen Onneli ja Annelikirjojen pohjalta. Näytelmän ohjaa Rami Laaksonen, joka ohjasi myös Teatteri Puutaivaan viime kesän näytelmän Risto Räppääjä ja Nuudelipää.

Teatteri Puutaivas etsii parhaillaan eri-ikäisiä ja -tasoisia näyttelijöitä mukaan Onnelin ja Annelin työryhmään. Produktioon valitaan 11–17 näyttelijää.

– Tälle vuodelle haetaan tavallista määrää näyttelijöitä, kun viime vuonna meillä oli näytelmä, johon tarvittiin pienempi määrä esiintyjiä, toteaa teatterin hallituksen jäsen Heidi Soininen.

Soinisen mukaan hakijoilta toivotaan jo jonkin verran kokemusta teatteriharrastuksesta tai ainakin uskallusta ja heittäytymiskykyä.

– Etsimme nuoria ja aikuisia, noin 12-vuotiaasta ylöspäin. Osa tulee olemaan vanhoja näyttelijöitämme ja osa uusia, Soininen arvioi.

Hankkeesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan 5. helmikuuta mennessä Puutaivaan nettisivujen, Instagramin tai Facebookin kautta löytyvän hakulomakelinkin kautta. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös taustatyöntekijäksi.

– Taustatyöntekijöiden löytyminen on yhtä lailla tärkeää. Työntekijöitä tarvitaan lipunmyynnissä, kahviossa, lavastuksessa… Ja tällä hetkellä meillä ei ole puvustajaakaan. Tässä toiminnassa pystyy olemaan luovasti mukana monella tavalla. Ja hallitustyöskentelyynkin olisi kiva saada uusia ihmisiä, Soininen lisää.

Näytelmän harjoitukset alkavat keväällä. Tiiveintä harjoittelu on touko-kesäkuussa. Näytelmän esitykset ovat näillä näkymin kahdessa jaksossa heinä- ja elokuun vaihteessa.