Tehoaako siideri turkulaisopiskelijoihin? Salon työvoimapulaa ratkotaan nyt moninaisin konstein

2
Yrityssalon Juha Metsänoja (vas.), Tommi Virtanen ja Maija Pirvola sekä Valmet Automotiven Laura Merivirta ja Jaana Laukkanen ovat mukana rekrytapahtumassa.

Työnantajat ja työntekijät kokoontuvat jälleen Salon IoT Campukselle rekrytapahtumaan.

Töihin Saloon -tapahtumaan on ilmoittautunut lähemmäs 30 yritystä sekä tusinan verran julkishallinnon edustajia ja muita yhteistyökumppaneita.

– Ainakin työnantajien osalta tapahtuma on jo nyt succeé, sanoo kehittämispäällikkö Maija Pirvola Yrityssalosta.

Työnhakijoiden ei ole pakko ilmoittautua tapahtumaan etukäteen, mutta viime vuosien kokemusten perusteella heitäkin on tulossa paikalle iso joukko. Lokakuussa vastaavaan tapahtumaan osallistui yli 400 vierailijaa.

Valmet Automotive on yksi rekrytapahtuman yrityksistä. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Työvoimapula on arkea tällä hetkellä monella alalla.

Salossa työntekijöitä kaipaavat kipeästi esimerkiksi sosiaali- ja terveysala sekä metalliala ja muu valmistava teollisuus.

Te-palveluiden listauksesta löytyy tällä hetkellä 256 työpaikkailmoitusta, joissa paikaksi on merkitty Salo. Yhdellä ilmoituksella saatetaan hakea useampaa työntekijää.

Rekrytapahtumassa työmahdollisuuksia esittelevät esimerkiksi Tyks, Lounea, Suur-Seudun Osuuskauppa, SOL ja Marine Alutech.

Yrityssalon erityisasiantuntija Juha Metsänoja sanoo, että työnhakijoiden kohtaaminen kasvokkain on arvokasta. Hän arvioi, etteivät yritykset voi onnistua rekrytoimaan parhaita tekijöitä vain laittamalla hakulomakkeen nettisivuille.

– Pahinta on tällä hetkellä se, ettei työnhakija saa edes puhelimella ketään yrityksestä kiinni vastaamaan lisäkysymyksiin.

Aiempien rekrytapahtumien ansiosta syntyneistä työsuhteista ei ole kattavasti tietoa, mutta Yrityssalon yrityksiltä saama tapahtumapalaute on ollut positiivista.

Rekrytapahtumaan odotetaan jälleen myös suurta määrää ukrainalaisia. Viime lokakuun rekrytapahtumassa vieraili Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova. Hän keskusteli Iot Campuksella muun muassa Yana Rybakin (vas.), Iryna Pavlovan, Alona Karpenkon, Alina Palamaniukin ja Olga Haliatovskan kanssa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Samana päivänä rekrytapahtuman kanssa Salo aikoo kyyditä tilausbussilla joukon turkulaisopiskelijoita tutustumiskierrokselle Saloon.

Yrityssalon bussiretken kohderyhmään kuuluvat tällä kertaa Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan ja kauppakorkeakoulun opiskelijat.

– Haluamme tarjota näkymän Saloon ja tuoda esiin, että täälläkin on mahdollisuuksia, sanoo Pirvola.

Salossa esimerkiksi Valmet Automotiven akkutehdas tarvitsee tuotantotyöntekijöiden lisäksi paljon valkokaulusväkeä toimihenkilötehtäviin. Yrityksessä on parhaillaan auki parikymmentä kesätyöpaikkaa, joihin haetaan korkeakouluopiskelijoita.

Valmet Automotiven EV Systemsin henkilöstöpäällikkö Jaana Laukkanen pitää tärkeänä, että Salo pystyy houkuttelemaan nuoria korkeakouluopiskelijoita jo uran alkumetreillä. Kerran ovesta sisään saaduista voi kasvaa tärkeitä tekijöitä.

– Moni kesätyöntekijä jatkaa meillä työskentelyä opintojen ohessa lyhennetyllä työviikolla, Laukkanen sanoo.

Bussiporukan ohjelmaan kuuluu rekrymessujen ja akkutehtaan lisäksi Ledil, LeinoCast, Design Hill ja Brinkhall Sparkling, jossa on tarjolla siiderimaistelua.

Kun Saloon kyydittiin joulukuussa Turusta kansainvälisen ICT-koulutusohjelman opiskelijoita, heille oli tarjolla päivän päätteeksi suklaamaistelua. Maija Pirvola kertoo, että vastaanotto oli riemastunutta ja päivä onnistunut.

Töihin Saloon -rekrytapahtuma IoT Campuksen Merikaaressa ti 31.1. klo 12–15. Vapaa pääsy.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tammisiltalainen
13 päivää sitten

Työvoimapula? Samalla sivulla on linkki marraskuun uutiseen, jonka mukaan avoimien työpaikkojen määrä Salon seudulla romahti. Pula lienee vain halpatyövoimasta, jotka eivät elä palkallaan ilman muiden veronmaksajien tukiaisia. Valmet Automotiven imagoa myös himmentää Ugin autotehtaan toiminta, ensin palkataan isoja määriä ja sitten irtisanotaan. Eräiltä ex-Noksuilta olen kuullut etteivät toimihenkilöidenkään palkat ole hääppöisiä.

Kauan sitten.
12 päivää sitten

Teknologiateollisuuden tes ei ole ihan, hmmm… no, jokainen työpaikka päättää itse työnvaativuusryhmistä joiden mukaan palkka määrittyy.
Noksun alkuaikoina linjalla tvr1. Siivoojilla oli parempi palkka.
Silti Noksun alkupalkka oli hyvä verrattuna senaikaisen teollisuustoimihenkilön alkupalkkaan.