TPS iski päätöserässä – ”Mieluummin sitä aina pelaa kuin treenaa”

0
Michael Dal Colle iski TPS:n 3-1-maalin. (Kuva: TS/Jori Liimatainen)

Vaikka tiistaina Turussa vieraillut JYP on sarjataulukossa SM-liigan häntäpäässä, ei pelistä sitä vastaan voi koskaan odottaa helppoa. Sen sai tiistaina kokea TPS.

Ennen Turun vierailuaan JYP oli voittanut vain kaksi edellisistä kuudesta pelistään, ja nekin vasta jatkoajalla. Kuvaavaa on se, että näistä kuudesta ottelusta viisi oli päättynyt suuntaan tai toiseen yhden maalin marginaalilla, ja suurimman eron aikaan saanut, äärimmäisen hyökkäysvahva Ilveskään ei ollut voittanut JYPiä kuin 2–0.

Turkuhallin tiistai-illasta saattoi siis odottaa tiukkaa, pienten marginaalien peliä. Ja sellainen siitä tulikin.

Kaksi erää mentiin tasaisissa merkeissä, mutta päätöserässä TPS iski tarvittavat maalit ja voitti ottelun 3–1. Kolme lisäpistettä nosti TPS:n sarjataulukossa viidenneksi.

– Tiukka peli, mutta olimme juuri tuon verran parempia. Tärkeintä oli ottaa kolme pistettä, Aarne Intonen mietti.

TPS hallitsi ottelun alkua, mutta ensimmäisen maalin teki silti JYP. Lassi Lehtiselle oli kertynyt aiemmin vasta kaksi torjuntaa, kun Robert Rooba sivalsi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen kiekon maalin edestä yläpesään.

Toisen erän TPS ajoi vimmatusti takaa jyväskyläläisiä ja onnistui lopulta ylivoimalla. Valtteri Pullilta kiekon saanut Intonen katseli hetken syöttöpaikkaa, mutta tempaisi lopulta itse kiekon pussiin. Hyvän maskin JYP-veskari Veini Vehviläisen eteen teki Pavol Skalicky.

– Siinä oli niin hyvä maski, että laukauksen ei tarvinnut olla hyvä. Maalivahti ei nähnyt mitään, joten päätin ampua, Intonen myhäili.

Mikael Pyyhtiä loukkaantui aivan toisen erän lopussa, kun JYP-puolustus tuuppasi hänet Vehviläisen päälle. Pyyhtiä ei pelannut enää kolmannessa erässä.

TPS siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun ottelua oli enää reilu seitsemän minuuttia jäljellä. Niklas Arell tarjoili ja Arttu Ilomäen kova one-timer heilautti verkkoa maalin sisällä.

Johtoon päästyään TPS kasvatti sitä nopeasti, kun Michael Dal Colle iski kauden neljännen täysosumansa vain reilu minuutti Ilomäen jälkeen.

– Aloitimme ottelun aika nihkeästi, eikä kamppailupelaamisemme ollut vaadittavalla tasolla. Onneksi pystyimme nostamaan tasoamme ottelun kuluessa ja ratkaisemaan pelin kolmannessa erässä, Intonen sanoi.

TPS:n sairastupa sai lauantain Sport-pelin jälkeen uuden potilaan ja hienon ottelun pelannut Topias Haapanen joutui tiistaina seuraamaan peliä katsomon puolelta. Haapasen paikan TPS:n nelosketjussa otti Kasper Koskinen. Haapasen pitäisi olla pelikunnossa viikon kuluttua.

Puolustaja Teemu Kivihalme palasi tiistaina kaukaloon, mutta kun puolustuksesta Ruben Rafkin, Roni Allén ja Jimi Suomi olivat edelleen loukkaantuneina, nuoret Aron Kiviharju ja SisuPetteri Lehtonen saivat jatkaa kokoonpanossa.

Sivussa edelleen oli myös maalivahti Eetu Anttila. Lehtinen jatkoi maalin suulla ja hänen varamiehenään toimi lauantain tapaan 17-vuotias Noa Vali.

Keskiviikkona TPS:lla on edessään vieraspeli Hämeenlinnassa ja lauantaina Turkuhalliin Hall of Fame -otteluun saapuu Lukko.

– Tiukka viikko taas luvassa, mutta mieluummin sitä aina pelaa kuin treenaa, Intonen hymyili.

TPS:n kunniagalleriaan lisätään lauantaina 22 uutta jäsentä, jotka esitellään ennen ottelun alkua jäällä. Joukossa on muun muassa Turun Sanomien legendaarinen kiekkotoimittaja Erkki Liesmäki.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä

  • Lue lisää aiheesta
  • TPS
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments