Tuleeko Vilppaan kokoonpanoon muutoksia? – ”Ensi viikon aikana mietimme sen, kuinka pitkälle pystymme tällä porukalla menemään”

0
Quentin Goodin oli jopa suhteellisen lähellä tripla-tuplaa täydessä Salohallissa. Goodinin tulon jälkeen Vilppaan peli on lähtenyt parempaan suuntaan, mutta matkaa kärkijoukkueisiin on edelleen. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Suomen cupista putoamisen myötä Vilppaalla koittaa poikkeuksellinen maajoukkueeseen tai jouluun liittymätön puolentoista viikon ottelutauko. Tilanne on sikäli otollinen, ettei joukkueessa ole tällä hetkellä loukkaantumisia.

– Isossa kuvassa harjoitukset tulevat kohdistumaan puolustuspelaamiseen ja aktiivisuuteen, kiteyttää Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen.

Marraskuun alusta lähtien eli käytännössä Quentin Goodinin saapumisen jälkeen Vilppaan voitto–tappiosaldo on 9–4. Merkittävästi parempaa siis, mutta kärkiryhmät ovat pelin tasoltaan yhä varsin kaukana.

Jalon Pipkins oli ennen lauantaita onnistunut nostamaan heittoprosenttejaan, vaikka supersuorittajasta ei ole vieläkään kyse. Isaiah Crawleyn pelaamisen vaihtelu ääripäästä toiseen ei ole loukkaantumistauon jälkeen muuttunut mihinkään.

Jatkatteko tämänhetkisellä yhdysvaltalaisviisikolla, mikäli isompia loukkaantumisia ei tule?

– Emme ole toistaiseksi metsästäneet ketään. Ensi viikon aikana katsomme ja mietimme tämänkin asian. Eli sen, kuinka pitkälle pystymme tällä porukalla menemään, Savolainen sanoo.