”Vastaanotolla kaikki sujui kuten ennenkin” – hyvinvointialueaikaan siirtyminen ei ole näkynyt salolaisasiakkaille

5
Sote- ja pelastuspalvelut siirtyivät vuodenvaihteessa kunnilta hyvinvointialueiden järjestettäviksi. 2. tammikuuta haastatellut salolaiset eivät huomanneet minkään muuttuneen, vaikka palveluntarjoaja on vaihtunut. Kuvassa Saktan rokotuspisteellä asioinut Marja-Liisa Santasaari. Kuva: SSS/Minna Määttänen

”Asiakkaille uudistus ei näy mitenkään.” Tätä viestiä sosiaali- ja terveydenalan ammattilaiset ovat painottaneet lukuisissa Salon Seudun Sanomien haastatteluissa.

Lausahdus liittyy vuodenvaihteessa voimaan astuneeseen sote-uudistukseen. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä eivät enää vastaa kunnat tai kuntayhtymät vaan hyvinvointialueet.

Pitääkö sote-ammattilaisten vankkumaton lupaus paikkansa? SSS jalkautui 2. tammikuuta Halikon terveysasemalle ja Saktan rokotuspisteelle selvittämään asiaa.

Asiointi Halikon terveysasemalla sujui Eini Puotsaaren mukaan joutuisasti, vaikka palveluntarjoaja on vaihtunut kaupungista hyvinvointialueeksi. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Halikossa tavattu Eini Puotsaari kertoo asioinnin sujuneen tavallisen jouhevasti.

– Hyvinvointialueaikaan siirtyminen ei näy mitenkään. Vastaanotolla kaikki sujui kuten ennenkin, Puotsaari toteaa.

– Aika kului joutuisasti, mitään ongelmia ei ilmennyt, hän lisää.

Puotsaari ei huomannut, että terveysaseman henkilöstölläkään olisi ollut sormi suussa.

– Käytössä on kuulemma samat tietotekniikkaohjelmat kuin oli kaupungillakin, hän selittää.

Puotsaari uskoo tietävänsä miten toimia jatkossa, kun on syytä varata esimerkiksi terveyskeskusaikoja.

– Samalla tavalla kuin tähänkin asti, eli kävelen läntiselle terveysasemalle ja pyydän aikaa, hän kiteyttää.

Aili Kreula kertoi terveysasemakäynnin sujuneen hyvin. Hänen lapsenlapsensa Noora Kreula ei huomannut eroa palveluissa, vaikka niistä vastaa nykyään Salon kaupungin sijaan Varsinais-Suomen hyvinvointialue. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Halikossa yhtäältä asioinut Aili Kreula on Puotsaaren kannalla.

– Kaikki meni hyvin, ei mitään huonoa sanottavaa, hän tiivistää.

Kreulan apuna ollut lapsenlapsi Noora Kreula ei huomannut mitään eroa entiseen.

– Sama paikka, samat tilat ja samaa henkilökuntaa. Meidän silmiimme mikään ei ole muuttunut, hän tuumii.

Entä miten toimia jatkossa, jos terveyspalveluille tulee tarvetta? Kreulat katsahtavat toisiinsa ja antavat Puotsaarta myötäilevän vastauksen:

– Kuten tähänkin asti, he nyökyttelevät.

Karjalankadun rokotuspisteellä poikennut Marja-Liisa Santasaari komppaa halikkolaisia.

– En huomannut mitään eroa, vaikka palveluntarjoaja onkin vaihtunut, hän sanoo.

Tiedot mahdollisista palveluiden ja ajanvarauskäytänteiden muutoksista hän uskoo löytävänsä netistä tai lehdistä.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ei ole kehumista
11 kuukautta sitten

Kaupungin sivuilta sanotaan, että ei enää päivitetä ja kehotetaan menemään Varhan sivuille. Sieltä taas kehotetaan menemään kaupungin sivuille. Oikeanaikaista tietoa on nyt vaikea löytää. Olisin toivonut jotain infoa esimerkiksi omaishoitajien suuntaan. Omaishoitajat nyt ihmettelevät, että nouseeko palkkio vai laskeeko. Todella huonosti hoidettu homma.

Marko
11 kuukautta sitten

Onhan tuota muutosta jo mennyt kaksi päivää. Jos vaikka katsottaisiin pari viikkoa. Vai pitääkö vaan heti aloittaa marina?

Tietokoneaika on tehnyt ihmisistä kärsimättömiä, hermot eivät riitä hetkenkään odotukseen. Näin suuressa muutoksessa tulee aivan varmasti alussa kaikennäköistä sählinkiä, mutta eiköhän se ala pyörimään.

Tavallinen
11 kuukautta sitten

Omaishoidontuen hoitopalkkion vähimmäismäärä nousee 439,70 euroon kuukaudessa 1.1. Salossa maksetaan tämä vähimmäismäärä. Tätä tietoa ei ole mitenkään vaikea löytää. Jos jonkun omaishoitajan mielestä ongelmana on sote-uudistus, kannattaisi opetella Googlen käyttöä.

Pertti
11 kuukautta sitten
Reply to  Tavallinen

Ei ole oikea tapa hakea googlesta tietoa saamastaan palkkiosta jatkossa. Se kuuluu ilmoittaa omaishoitajalle kirjeellisesti. Tässä on kyllä nimimerkki ”ei ole kehumista” oikeassa.

Kyllä kai tämä kaikki tiedotus sekä muutosten oikea-aikainen tekeminen seuraa samoja motivoituneita tekoja, mitä terveydenhuolto on tähänkin asti toiminut.
Vaaditaan arvostusta, eikä ymmärretä, että se pitää ansaita. Ei arvostusta voi ostaa.

Jatkuvuutta
11 kuukautta sitten

Eli kun tähän asti on saanut reilun parin kuukauden odotuksella ajan kiireettömäksi arvioituun hoitoon, jona on annettu kehotus tulla uudestaan parin kuukauden jonoon, niin näinhän se jatkuu.