Vilppaaseen kiinnitetyn Ira Leen ensiesiintyminen tapahtuu lauantaina – ”Kahden sentterin systeemillä voisi olla mahdollista saada tiettyjä kilpailuetuja”

0
Ira Lee teki siinä määrin hyvän vaikutuksen harjoituksissa, että Vilpas päätyi solmimaan sopimuksen. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Salon Vilpas vakuuttui miesten korisliigajoukkueessa testijaksolla olleen Ira Leen osaamisesta. Osapuolet tekivät loppukauden mittaisen sopimuksen.

– Energisyys on ehdottomasti ensimmäinen asia, mikä Leestä tulee tämän noin kymmenen päivän ajalta mieleen. Tämä tarkoittaa sekä pelillisiä ominaisuuksia että myös luonnetta. Hän tuo joukkueeseen positiivista energiaa, kuvailee Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen ensivaikutelmiaan uudesta pelaajasta.

203-senttisen ja yli satakiloisen Leen debyytti Vilppassa koittaa lauantaina runkosarjan päätösottelussa. Salohalliin tulee kello 17 alkavaan otteluun vieraaksi Uudenkaupungin Korihait.

Lee pelasi alkukaudella kuusi ottelua Ranskan kakkosliigaa. Sitä ennen hän oli runsaan vuoden pelaamatta polvivamman vuoksi. Harjoituksissa on kuitenkin nähty taistelutahtoa ja myös hyvää jaksamista.

– Hän on tehnyt asioita niin kovaa kuin suinkin pystyy ja ollut mukana kaikissa harjoituksissa alusta loppuun hyvällä tempolla. Pelaajanahan mies on tosi fyysinen, Savolainen mainitsee.

Mitä tulee pelipaikkaan, on päävalmentajan näkemys selkeä: kyseessä on sentteri.

– Lee on täysin sentterityyppi: hän tekee kovia skriinejä, rullaa kovaa kohti koria ja taistelee levypalloista.

Niinpä näitä samojen ominaisuuksien miehiä on Vilppaassa nyt kaksi, Leen lisäksi KeyShawn Feazell. Häntä ei kuitenkaan nähdä Korihaita vastaan, sillä miehen nilkka vääntyi keskiviikon Lahti Basketball -vierasottelussa. Lääkärikäynnin tuloksista kuullaan perjantaina.

Ainakaan toistaiseksi Vilppaasta ei lähde kukaan. Joukkueen riveissä on siten tällä hetkellä kuusi ulkomaalaispelaajaa, joista LaDavius Draine pelaa lähtökohtaisesti I divisioona B:tä PeU-Basketissa.

Sikäli kun Vilppaassa jatkaa kaksi sentteriä, on mahdollista nähdä mielenkiintoisia variaatioita.

– Niin, kun miettii muita Korisliigan joukkueita, niin kahden sentterin systeemillä voisi olla mahdollista saada tiettyjä kilpailuetuja. Toisaalta sen asian pohtiminen on vielä melko aikaista, kun he voivat olla samaan aikaan pelissä aikaisintaan yli viikon päästä, Savolainen miettii.

Juttua täydennetty 19.1. kello 17.20 päävalmentaja Jussi Savolaisen kommenteilla.