Voittaako FC Halikko enää koskaan?

0
Elli Laaksonen (vas.) katkaisi FC Halikon pitkän maalittoman ajanjakson. Kuva on lokakuussa Salohallissa pelatusta FC Halikko-FKT-Tornio-ottelussa. (kuva: SSS-arkisto)

Salon Seudun Sanomat otsikoi naisten liigajoukkueen joulutodistuksen noin kuukausi sitten seuraavasti: ”Häviääkö FC Halikko enää koskaan?”

Nyt otsikko on käännettävä toisin päin. Täysvoitollinen joulukuu kun vaihtui täystappiolliseen tammikuuhun. Synkät tulokset ikään kuin kruunautuivat lauantaisella 2–4-häviöllä FTK-Tornion vieraana. Jumbojoukkue FTK:lle kyseessä oli vasta kauden toinen voitto viidennessätoista ottelussa.

FC Halikon päävalmentaja Ari Peltola ei kuitenkaan ole jatkon suhteen erityisen huolissaan.

– Vaikka tappio tuli, voi pallolliseen pelaamiseemme olla osittain jopa ihan tyytyväinen. Melkoisen suuri apina tuntuu kuitenkin olevan maalinteon suhteen selässä, Peltola harmittelee.

Yksittäinen pelaaja voi futsalissa tehdä hyvinkin ratkaisevia asioita. Näin voi kuvailla Tiia Juntikan merkitystä FTK-Torniolle. Hän on viimeistellyt yli puolet joukkueen maaleista kauden aikana.

Lauantaina osuus oli sata prosenttia eli neljä kappaletta. Etenkin kaksi viimeisintä olivat hyvinkin taidokkaita suorituksia.

– Yksi pelaaja pystyi ratkaisemaan joukkuetta vastaan ihan henkilökohtaisella hyvyydellä. Hän pystyi vääntämään ne maalit, vaikka olimme tietysti paljon käyneet läpi hänen puolustamistaan, Peltola mietti.

FC Halikon kannalta oli toki positiivista, että maaliton putki päättyi vihdoin. Se kesti lopulta lähes kaksi ja puoli ottelua eli 93 minuuttia ja 35 sekuntia.

Enempään kuin kahteen osumaan oli kuitenkin mahdollisuudet.

– Yksittäinen tilanne ensimmäisellä puoliajalla kuvasti hyvin tämänhetkistä tilannetta. Pääsimme kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen, eikä puolustajia ollut lähelläkään. Tilanne tuhriintui silti täysin, Peltola huomautti.

Pelaajien terveystilanne on hieman paranemaan päin. Tosin Olivia Simula oli edelleen sivussa, ja Laura Lehtonen tuli peliin vasta toiseksi puoliajaksi.

NAISTEN LIIGA

FTK-Tornio–FC Halikko 4–2 (2–1)

9.44 Elli Laaksonen (Annika Peippo) 0–1, 16.06 Tiia Juntikka (Emma Frantti) 1–1, 16.41 Juntikka (Frantti) 2–1, 22.09 Juntikka (Jenni Suhonen) 3–1, 28.30 Olivia Haapanen (Nella Saukkio) 3–2, 30.34 Juntikka (Suhonen).

FC Halikon seuraava ottelu: su 5.2. FC Halikko–KaDy klo 13 Salohallissa.