Wagneria, Schumannia ja Brahmsia Turun filharmonisen orkesterin helmikuun avauksessa

0
Hollantilainen Rosanne Philippens on suosittu viulusolisti ympäri Eurooppaa. Kuva: Sarah Wijzenbeek

Turun filharmonisen orkesterin helmikuun ensimmäisissä konserteissa kuullaan saksalaista romantiikkaa. Kapellimestari Markus Stenz ja viulusolisti Rosanne Philippens esittävät yhdessä filharmonikkojen kanssa Richard Wagneria, Robert Schumannia ja Johannes Brahmsia Turun konserttitalossa 2. ja 3. helmikuuta.

Wagnerin tuotannosta kuullaan Nürnbergin mestarilaulajat -oopperan alkusoitto. Philippens tulkitsee Schumannin kolmiosaisen Viulukonserton, ja konsertit päättää Brahmsin Neljäs sinfonia.

Saksalainen Markus Stenz on toiminut esimerkiksi Hollannin radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina (2012–2019), Baltimoren sinfoniaorkesterin päävierailijana (2015–2019) ja Soulin filharmonisen orkesterin residenssikapelimestarina (2016–2021). Hollantilainen Rosanne Philippens on esiintynyt solistina ympäri Eurooppaa.

Saksalaiset romantikot -konsertti 2. ja 3. helmikuuta Turun konserttitalossa kello 19.