Wounded Silence julkaisi kulttuuritaistelulaulun – ”Kappale on sisällöltään eräänlainen yleisönosastokirjoitus”

0
Toimarissa soi -festarin esiintyjäkaartiin kuuluu muun muassa salolainen Wounded Silence.

Kuinka kauan meidän pitää vielä oottaa turhaan, Salon kulttuurille meno tää on yhtä murhaa.

Näin alkaa salolaisen blues-rockbändi Wounded Silencen tuore Salon kulttuuritaistelulaulu.

Kappaleen avulla yhtye haluaa tukea Salon kulttuurikentän vaatimusta kulttuurin toimintaedellytysten parantamiseksi kaupungissa. Kappale on kuunneltavissa yhtyeen Youtube-kanavalla.

Wounded Silence haluaa tiedotteessaan muutosta Salon kaupungin kulttuurikentän tilaan. Se mainitsee kulttuuritoimenjohtajan puuttumisen sekä kaupungin vähäisen rahallisen panostuksen kulttuuriin verrattuna muihin samankokoisiin kaupunkeihin. Yhtye mainitsee myös kulttuuritoimijoiden esitys- ja toimintatilojen puutteen, joka koskettaa etenkin Salon Teatteria.

– Ajatus kulttuuritaistelulaulusta syntyi siitä, kun kulttuurin tila Salossa herätti paljon keskustelua syksyn aikana. Kappale on sisällöltään eräänlainen yleisönosastokirjoitus. Toivottavasti kappale yhdistäisi kulttuuriväen, Wounded Silencen kitaristi ja laulaja Martti Halme kertoo SSS:lle.

Uudenvuodenpäivänä julkaistua kappaletta oli kuunneltu maanantaina iltapäivään mennessä reilut 120 kertaa. Kitaristi ja laulaja Halme on vastannut kappaleen sanoituksesta.

– Vaikka sanat ovat minun, yhtyeessä kaikki ovat sanojen takana. Ne ovat kuin yhdestä suusta, Halme kertoo.

Biisin sävelmä on Rolling Stonesin kappaleesta Street Fighting Man.

Halme kertoo, että kappale äänitettiin omassa studiossa livenä ilman päällekkäisäänitystä.

– Soitimme kappaleen 15 kertaa, jotta se saatiin purkkiin. Kitaristi Echo Lahdenmäki teki Youtubea varten kappaleeseen videon.

Halme sanoo, että kappaletta tullaan soittamaan keikoilla.

– Livekeikoilla kappaleesta voidaan tehdä erikoisversioita esimerkiksi niin, että kulttuuriväen edustajat voivat tulla säkeistöjen väliin sanomaan sanottavansa, Halme suunnittelee.