Apurahoja musiikkiin ja taiteeseen – Suomen kulttuurirahastolta Salon seudulle yli 200 000 euroa

0
Suomen kulttuurirahastolta tuli Saloon tasan 100 000 euroa. Kuva: TS-arkisto/Mikael Rydenfelt

Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt Saloon ja lähikuntiin yhteensä yli 200 000 euron apurahat. Tästä summasta Saloon tuli tasan 100 000 euroa. Loput menivät naapurikuntiin Paimioon, Sauvoon ja Kemiönsaareen.

Salon seudulle tulleista apurahoista suurin yksittäinen meni Sauvoon lauluntekijä Nina Erjossaarelle ja lauluntekijä Valtteri Lipastille. Heidän saamansa apuraha on suuruudeltaan 74 000 euroa ja se käytetään työpajojen järjestämiseen ja tarinallisen musiikkiesityksen toteuttamiseen lastensuojelun yksiköissä.

28 000 euron apurahan saa salolainen kauppatieteen maisteri Eila Kopra kansainvälisiä yritysjärjestelyjä lainsäädännön murrosvaiheessa käsittelevään väitöskirjatyöhön. Saman suuruisen apurahan saa myös salolainen sirkustaiteilija Eikka Alatalo taiteelliseen työskentelyyn kaksivuotisen apurahan ensimmäisen vuoden apurahana.

25 000 euron apurahan saa salolainen professori emeritus Matti Kortteinen erityyppisten aineistojen yhdistämistä empiirisessä sosiaalitutkimuksessa käsittelevän kirjan kirjoittamiseen.

Salolainen musiikin maisteri Jasper Koekoek saa 18 000 euroa cembalon hankintaan.

Kemiönsaaren musiikkijuhlayhdistys saa 14 500 euroa Kemiönsaaren musiikkijuhlien järjestämiseen.

Paimiolainen kuvataiteilija Teija Lehto saa 11 000 euroa näyttelyn järjestämiseen.

Kemiönsaarelaiset kuvataiteilijat Sara ja Liisa Ilveskorpi saavat 7 000 euroa Harjun ja virran välissä -näyttelyn kuluihin Heinolan taidemuseossa ja Heinolan Lintuhoitolassa.

Salolainen kuvataiteen opiskelija Juha Kurri saa tuhat euroa pigmentinsiirrolla tehtävistä tauluista koostuvan teossarjan toteuttamiseen opinnäytetyönä.