FC Halikko hävisi saappaat jalassa – ”Siinä vaiheessa päätettiin, että hitto soikoon, täältä me tullaan vielä”

0
Olivia Simulan (vas.) onnistuminen nosti FC Halikon tunnelmia. Arkistokuvassa myös Laura Lehtonen, Emma Rinta-Paavola ja Ronja Salmi.

FC Halikko ja Kampuksen Dynamo taistelivat paremmuudesta naisten futsal-liigassa pitkän kaavan kautta, kun KaDyn voittoa jännitettiin viimeiseen voittomaalikilpailun laukojaan saakka. Jatkoajasta saatu yksi piste katkaisi FC Halikon neljän pelin pisteettömän putken sunnuntaina naisten Futsal-Liigassa.

Peli on aina suhteessa vastustajaan: neljäntenä oleva KaDy on pelitavaltaan sarjan kärkijoukkueita. Jyväskyläläisten mahti perustuu muutaman tähtipelaajan sijaan tasavahvaan runkoon. Siksi alle vuorokausi sitten Raisiossa 2–0-voittoon päättynyt RaiFu-peli ei painanut jaloissa. FC Halikon pisteen arvoa korostaa nousu kahden maalin takaa rinnalle.

FC Halikon kapteeni Elli Laaksonen on pettynyt tappioon, mutta näkee pelissä positiivisiakin elementtejä.

– Totta kai yksi piste on pettymys. Ehkä me ei olisi ansaittu kolmea pistettä, ja kaksi pistettä meni kymppeihin (voittomaalikilpailuun kymmenestä metristä), jossa oli meiltä huonoja vetoja. Tänään pelattiin paljon tammikuun pelejä suoraviivaisemmin. Kyllä se sieltä löytyy pikkuhiljaa, hän sanoo.

Koko pelin pallonhallinta pysyi KaDylla, joka loi myös enemmän maalintekopaikkoja. FC Halikko puolestaan pyrki iskemään vastahyökkäyksistä. 12 minuutin kohdalla KaDyn Sofi Salosen kaukolaukaus yllätti Pilvi Junnilan. Maalia edelsi vieraiden painejakso, jonka aikana joukkue kilautti kaksi kertaa tolppaan. Maali jäi puoliajan ainoaksi Salohallissa.

Toisen puoliajan alussa KaDyn Heidi Malkki riisti Katariina Marttilalta pelivälineen ja syötti Salosen yksin läpi. Salonen sijoitti pallon Junnilan jalkovälistä verkkoon.

Toisen maalin ja sitä seuranneiden hetkien kohdalla FC Halikko näytti taas epätoivoiselta. Sitten tapahtui käänne: FC Haliko n Olivia Simula pääsi kaimansa Olivia Haapasen tarjoilusta hyvään paikkaan ja viimeisteli joukkueensa maalin päähän.

Maali oli isoja minuutteja pelaavalle Simulalle kauden ensimmäinen, mikä sytytti koko joukkueen. Sen jälkeen joukkueen pelaaminen etenkin hyökkäyspäässä otti monta harppausta eteenpäin.

– Kun Omppu (Simula) teki ensimmäisen maalin kahteen kauteen, jokaisella tuli niin hyvä fiilis. Siinä vaiheessa päätettiin, että hitto soikoon, täältä me tullaan vielä, Laaksonen riemuitsee joukkuetoverinsa puolesta.

Viisi minuuttia myöhemmin Annika Peippo pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin. Peipon kauden 12. maali jäi viimeiseksi ennen voittomaalikilpailua, koska jatkoaika pysyi maalittomana. Salosen onnistuminen ensimmäisenä laukojana kruunasi hänen loistokkaan iltapäivänsä, kun maali jäi vielä voittomaalikilpailun ainoaksi onnistumiseksi.

Ensi viikon lauantaina Salohallissa pelataan luvalla sanoen kauden tähän mennessä tärkein kamppailu. Varsinais-Suomen paikallisottelussa kohtaavat seitsemäntenä oleva FC Halikko (21 pistettä) ja yhdeksäntenä oleva Raision Futis (13 pistettä).

FC Halikon voitolla joukkueiden piste-ero kasvaisi niin suureksi, että RaiFun nousu halikkolaisten ohi olisi enää vain teoreettista, mutta FC Halikon tappiolla kaikki on taas auki kevättä ajatellen. Toistaiseksi avaimet ovat täysin FC Halikon omissa käsissä.

Jutun kirjoittaja: Riku Hatakka

NAISTEN LIIGA

FC Halikko–KaDy 2–3 vm. (2–2, 0–1)

Maalit: 12.33 Sofi Salonen (Anna-Kaisa Hannuksela) 0–1, 21.55 Salonen (Heidi Malkki) 0–2, 27.57 Olivia Simula (Olivia Haapanen) 1–2, 32.07 Annika Peippo (Katariina Marttila) 2–2.

Voittomaalikilpailun ainoan maalin teki Salonen. FC Halikolta laukoivat Marttila, Peippo, Haapanen, Laura Lehtonen ja Elli Laaksonen.

FC Halikon seuraava ottelu: la 11.2. FC Halikko–RaiFu klo 14 Salohallissa.