FC Halikolle kahdeksas tappio putkeen naisten Futsal-liigassa – ”Loukkaantumisten tai sairauskierteen taakse en halua mennä”

0
FC Halikon kausi jatkui tappiollisissa merkeissä Helsingissä. Nella Saukkio (kesk.) teki maalin, mutta loukkasi pelin aikana ja nilkutti ottelun jälkeen. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Futsalseura FC Halikon tuloksellisesti synkkä vuoden alku ei kääntynyt aurinkoisempaan suuntaan myöskään lauantaina. Kotijoukkue HIFK FS kaatoi Pirkkolan palloiluhallissa FC Halikon 2–1. FC Halikko on hävinnyt kaikki kahdeksan tämän vuoden puolella pelaamaansa liigaotteluaan, joista seitsemän varsinaisella peliajalla.

Kotijoukkue rankaisi FC Halikkoa kahdesti ensimmäiseen vajaaseen kymmeneen minuuttiin, kun Anniina Ponkkonen ja Jenni Huttunen laittoivat pallon vieraiden häkkiin.

– Asenne ja henki olivat kopissa hyviä, mutta emme olleet jostain syystä valmiita otteluun alkuun, päävalmentaja Ari Peltolaa lauantaina tuurannut valmentaja Sauli Maunu harmitteli.

Sen sijaan toiselle puoliajalle FC Halikko tuli pukukopista ryminällä. Heti avaushyökkäyksestä Annika Peippo tarjoili Nella Saukkiolle avopaikan maalin kulmalle, eikä tämä erehtynyt. Halikkolaisten harmiksi kavennusmaali jäi vieraiden ainoaksi täysosumaksi Helsingin iltapäivässä.

– Vaikka tappio tuli, oli tämä tasonnosto edellisestä pelistä. Ihan hyvää tekemistä oli, Maunu sanoi.

FC Halikon pelaajista Saukkio nilkutti ottelun jälkeen ja myös Peippo sai pelin tuoksinassa kovan tällin polveensa.

– Loukkaantumisten tai sairauskierteen taakse en halua mennä. Tappioputki on pitkä, mutta tekeminen on ollut hyvää. Tietyt pelit olisi pitänyt hanskata, mutta marginaalit ovat pienet tässäkin lajissa, Maunu muistutti.

Seitsemäntenä jatkavan FC Halikon takana olevista pudotuspelipaikan uhkaajista RaiFu hävisi kotipelinsä Ilves FS:lle 3–5, kun taas FTK-Tornio voitti kotipelissään GFT:n 5–3.

Runkosarjaa on jäljellä FC Halikon osalta kolme ottelua.

NAISTEN LIIGA

HIFK FS–FC Halikko 2–1 (2–0)

FC Halikon maali: 20.07 Nella Saukkio (Annika Peippo) 2–1.
FC Halikon seuraava ottelu: FC Halikko–EBK lauantaina 4.3. Salohallissa kello 13.