Herola nousi Oberstdorfin hiihtoladulla kuudenneksi, Schmid nappasi voiton loppukirissä

0

Ilkka Herola paranteli lauantaista sijoitustaan kahdella pykälällä ja nousi kuudenneksi yhdistetyn maailmancup-viikonlopun toisessa kilpailussa Saksan Oberstdorfissa.

Herola pääsi 10 kilometrin hiihto-osuudelle yhdeksänneltä sijalta, mutta palkintopallitaistelu karkasi suomalaiselta lauantain kisan tavoin liian kauas. Herola lähti ladulle 1.44 minuuttia Itävallan Franz-Josef Rehrlin jälkeen, ja maalissa suomalaisen ero saksalaisvoittaja Julian Schmidiin oli 46,2 sekuntia.

Schmid jätti loppukiritaistossa taakseen Norjan Jens Lurås Oftebron, Rehrlin ja cup-kärki Johannes Lamparterin. Herolaa ennen maaliin ehti vielä Itävallan Stefan Rettenegger, joka lähti ladulle seitsemäntenä. Herola ohitti hiihdossa Viron Kristjan Ilveksen sekä itävaltalaiset Martin Fritzin ja Mario Seidlin.

Eero Hirvonen ei osallistunut hiihtoon pieleen mennen mäkiosuuden jälkeen. Lauantaina yhdeksänneksi yltänyt Hirvonen jäi päivän mäkiosuudella 4.01 minuutin päähän kärjestä. Arttu Mäkiaho oli lopputuloksissa 36:s. Otto Niittykoski hylättiin mäkiosuudella sääntöjen vastaisen hyppypuvun takia.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Saksan Schonachissa ennen helmi-maaliskuun vaihteessa kisattavia Planican MM-kisoja.