Hesburger yllättyi iloisesti Kivihovin työpaikkojen hakijamääristä – kahvila aloittaa uudelleen talvilomaviikolla

0
Kivihovin sisätiloissa on tehty pientä remonttia, ja esimerkiksi kahvilinjasto on uusittu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Ykköstien liikenneasema Kivihovi alkaa herätä uudelleen henkiin Suomusjärvellä.

Teboilin jälkeen vetovastuun paikasta ottanut Hesburger on saanut rekrytoitua liikenneasemalle työntekijöitä niin, että kahvilatoiminta ja lounasruokala voidaan käynnistää uudelleen.

– Olemme tehneet sisätiloissa pientä uudistamista, ja esimerkiksi kahvilinjasto on uusi. Tavoitteemme on, että kahvila avautuu viikolla 8 ja lounasruokala samaan aikaan, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kertoo.

Vuoti on iloisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon Kivihovin työpaikat ovat kiinnostaneet hakijoita.

– Olemme saaneet kymmenittäin hakemuksia ja hyviä hakijoita. Joukossa on paljon paluumuuttajia, entisiä kivihovilaisia. Olemme iloisia heistä: paikan ylös nostamista helpottaa, kun tunnetaan paikka ja asiakkaat, hän kiittelee.

Kivihovin kauppa avautuu myöhemmin keväällä.

Rekrytointeja on tarkoitus jatkaa. Avaintehtävät eli liikenneasemapäällikön, keittiöpäällikön ja kaupan vastaavan päällikön tehtävät on jo täytetty.

– Kauppa on tarkoitus avata myöhemmin keväällä. Muuta konseptia mietitään vielä, Jari Vuoti sanoo.

Kivihovi on viettänyt hiljaiseloa siitä asti, kun liikenneaseman kauppias lopetti viime kesäkuussa.

Teboilin vetämä liikenneasema joutui Ukrainan sodan takia hankalaan tilanteeseen. Teboilin omistaa venäläinen öljyjätti Lukoil, ja tienkäyttäjät alkoivat boikotoida ketjua vastalauseena Venäjän sotatoimille.

Teboil ei löytänyt etsinnöistään huolimatta uutta kauppiasta Kivihoviin. Lopulta kiinteistön omistava Hesburger otti vetovastuun paikasta.

Ratkaisua hoputti myös Väylävirasto, koska valtiolla on sopimus liikenneaseman palveluiden tuottamisesta Hesburgerin ja Teboilin kanssa. Pitkäaikainen sopimus yltää vuoteen 2038 asti.

– Liikenneasema on aikanaan ollut 15–16 miljoonan euron investointi Hesburgerille, emmekä missään nimessä halua, että mittava investointi jää tyhjilleen, Jari Vuoti sanoi joulukuussa Salon Seudun Sanomille.