Jaana Haapasalo löysi unelmatyönsä – hakee Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi

0
Jaana Haapasalo hakee Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi.

Salolainen psykologi ja entinen kunnallispoliitikko Jaana Haapasalo hakee Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajaksi.

Valtioneuvosto tiedotti torstai-iltana, että pääjohtajan virkaa on hakenut seitsemän henkilöä.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen johtaja Anna Arola-Järvi, Kaakkois-Suomen rikosseuraamuskeskuksen johtaja Marko Hokkanen, Hämeenlinnan rikosseuraamuskeskuksen johtaja Kaisa Tammi ja Rikosseuraamuslaitoksen erityisasiantuntija Pia Puolakka.

Jaana Haapasalo on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja psykologian tohtori. Hän työskentelee psykologina Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Haapasalo kertoi haustaan myös itse Twitterissä perjantaina. Hän luonnehti virkaa ”unelmatyökseen”.

– Se olisi unelmatyöni, jota tekisin hamaan hautaan asti, tai ainakin eläkeiän takarajaan asti, hän twiittasi.

Salon Seudun Sanomat yritti tavoittaa Haapasaloa kommenttia varten, mutta hän ei vastannut soittopyyntöön.

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Sen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Jaana Haapasalosta tuli valtakunnallisesti tunnettu hahmo Salon uimahallissa kesällä 2020 alkaneen tapahtumaketjun ansiosta.

Kilpauimari oli roiskuttanut vettä Haapasalon suuhun, ja hän huomautti asiasta perhostelijalle. Uinninvalvoja oli puolestaan kertonut Haapasalolle, että veden roiskiminen on kilpauimareille sallittua.

Tapaus sai valtavat mittasuhteet julkisuudessa Haapasalon kirjoitettua tapauksesta Salon Seudun Sanomien yleisönpalstalle.

Haapasalo teki asiasta valituksen ja haki kaupungilta rahallista korvausta uimahallissa kokemastaan mielipahasta. Uinninvalvoja teki puolestaan työsuojeluilmoituksen, jonka mukaan Haapasalo uhkasi häntä potkuilla.

Kaupunginvaltuusto teki Haapasalosta tutkintapyynnön poliisille, koska se epäili Haapasalon syyllistyneen valtuutettuna virheelliseen menettelyyn luottamustoimessaan.

Kaupunki ei maksanut Haapasalolle korvausta. Poliisi puolestaan ilmoitti, ettei Haapasalon toiminnassa ole syytä epäillä rikosta.

Uimahalliroiskuttelusta uutisoitiin laajasti valtakunnallisissa tiedotusvälineissä. Haapasalosta tehtiin meemejä, jotka kiersivät sosiaalisessa mediassa. Radio Suomipopin hovimuusikko Ilkka kirjoitti Haapasalon uimahalliepisodista kappaleen Märkää vettä.

Haapasalo sai laajaa julkisuutta myös viime vuoden huhtikuussa, kun hän osallistui Twitterissä keskusteluun kotitöiden teettämisestä nuorilla.

Keskustelu muuttui kärjekkääksi, kun joku muistutti Haapasalon roiskuttelukohusta. Haapasalo twiittasi pistävänsä alamaailman tuttunsa asialle, ellei vitsailu lopu.

Twiitti levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Sen kommenteissa ihmeteltiin, miten opiskelijoita ammattiopistossa auttava koulupsykologi voi kirjoittaa moista.

Asiasta tehtiin selvityspyyntö Haapasalon työnantajalle Salon kaupungille.

Haapasalo itse kuittasi viestinsä pilailutwiitiksi.

 

Juttua on muokattu 19.2. klo 11: Jaana Haapasalon työnantaja on ollut Salon kaupunki, ei Salon seudun koulutuskuntayhtymä.