Kasvanut biokaasulaitos etsii isompaa kotia Varsinais-Suomen alueelta

3
Porissa Envor Group Oy:n biokaasulaitos valmistui vuonna 2021. Tankkausasema avatiin viime huhtikuussa.

Paimioon kaavaillun biokaasulaitoksen matka on mutkistunut ja mittakaava kasvanut.

Envor Group Oy:n vetämä BioGPaimio-biokaasulaitoshankkeen toivottiin kolmisen vuotta sitten valmistuvan tämän vuoden aikana Paimion Nesteen naapuriin Yksykkönen-yritysalueelle moottoritien varrelle. Tämä suunnitelma kariutui jo viime vuonna pitkälti lähiseudun asukkaiden hajuhaitta-pelkojen takia.

– Myös noin tuhannen neliömetrin tontti kävi pieneksi uusien suunnitelmien takia, kertoo Envor Groupin perustaja ja vanhempi neuvonantaja Mika Laine.

Laineen mukaan biokaasulaitos halutaan yhä rakentaa Paimion tai Salon tienoille, joka tapauksessa Varsinais-Suomeen, sillä Suomen vilja-aitan pelloilta riittää raaka-ainetta. Laitos tuottaisi myös luomulannoitetta, noin 55 tuhatta tonnia vuodessa.

Biometaanin tankkauspisteen sijoitus Paimion moottoritien liittymään on yhä mukana suunnitelmissa.

Itse tuotantolaitoksen tuleva sijainti ei ole vielä tiedossa. Ilman tietoa tontista ovat jäissä myös aluehallintoviraston kertaalleen jo käynnistetty ympäristövaikutusten arviointi ja viime maaliskuussa työ- ja elinkeinoministeriöltä haetun 8,36 miljoonan euron energiainvestointitukipäätös. Aiemmin jo myönnetty 2,4 miljoonan tuki kariutui aikatauluvirheen takia.

– Menee varmaan yli kesälomakauden, ennen kuin biokaasulaitoksen uusi sijainti selviää, Laine arvioi.

Tontin löytymisen ja rakennuspäätöksen jälkeen kulunee Laineen mukaan puolisentoista vuotta siihen, että laitos valmistuisi.

Laitoksen raaka-aineesta kaksi kolmannesta olisi peltobiomassaa, kolmannes lietelantaa. Suurten peltovainioiden ja moottoritien runsaan raskaan liikenteen takia Lounais-Suomi on Laineen mukaan edelleen hyvä alue laitokselle.

Envor Groupilla on biokaasulaitokset Forssassa ja Porissa. Kotkaan on valmistumassa kolmas. Laineen mukaan nykyaikainen biokaasulaitos ei haise.

– Kyse on suljetusta prosessista, joka ei normaalisti toimiessaan tuota hajuhaittoja. Esimerkiksi Porissa laitos on asutuksen lähellä, eikä hajuhaittoja ole ollut, Laine sanoo.

Alun perin laitoksen tuotantokapasiteetiksi suunniteltiin kolmea miljoonaa kuutiota biokaasua vuodessa ja budjetiksi kymmenen miljoonaa euroa. Nyt kapasiteetiksi kaavaillaan neljää miljoonaa biokaasukuutiota vuodessa, mikä vastaa neljää miljoonaa litraa dieseliä.

Hankkeen budjetti on uusien suunnitelmien myötä kaksinkertaistunut noin 21:een miljoonaan euroon.

Laineen mukaan noin puolet budjetista menisi jalostetun biometaanin nesteytykseen ja sen vaatimaan tankkausaseman infraan.

– Tämän kokoluokan laitoksessa biometaanin nesteytys alkaa jo olla järkevää, etenkin siksi, koska moottoritietä liikennöivät kuorma-autot käyttävät nesteytettyä biometaania. Siksi myös laitoksen sijainti lähellä moottoritietä on toivottavaa, Laine sanoo.

Laine uskoo, että biokaasulle on liikenteessä käyttöä, vaikka henkilöautokanta onkin sähköistymässä nopeaa tahtia.

– Kaasun liikennekäyttö on linjassa valtiovallan tavoitteiden kanssa, mutta käyttäjien määrä on yleistynyt odotettua hitaammin. Sähkö ja vety tulevat olemaan rinnakkaisia käyttövoimalähteitä henkilöautoissa, mutta etenkin raskas liikenne tulee siirtymään biokaasuun ja vetyyn, Laine sanoo.

Laine muistuttaa, että Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa on nostanut sekä biokaasun että lannoitteiden hintoja. Omavaraisuus on toinen näkökulma asiaan.

– Lopputuotteena biokaasulaitoksesta syntyy jalostettua biometaania ja luomulannoitetta. Laitos tarjoaa vastauksen maatalouden ravinnekiertoon ja vuoroviljelyyn, Laine sanoo.

Hankkeessa ovat Envor Groupin lisäksi mukana Erpe Oy ja Paimion Yrityskehitys Oy.

Biokaasun kokonaispäästöt hiilidioksidin osalta ovat 90 prosenttia pienemmät kuin fossiilisilla polttoaineilla. Envor Groupin mukaan biokaasulla ajaminen on 30–50 prosenttia edullisempaa bensiinikäyttöiseen verrattuna. Lisäksi biokaasu on kotimaista ja uusiutuvaa energiaa.

Artikkelia on korjattu 10.2.2023 klo 12.52: Paimoon kaavailtu tontin koko oli tuhat neliömetriä, ei hehtaaria.
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mikko
4 kuukautta sitten

Olisko Meriniitty hyvä paikka? Vedenpuhdistamo lähellä lietteineen, paljon rekkaliikennettä, moottoritie suht lähellä. Tankkauspisteen sitten voisi laittaa Paimioon tai Halikkoon ja miksei Meriniityllekin.

amaryllis
3 kuukautta sitten
Reply to  Mikko

Jos Paimion tuhannen hehtaarin tontti on osoittautunut liian pieneksi, niin ei laitos myöskään Meriniitylle mahdu.

Mikko
3 kuukautta sitten
Reply to  amaryllis

Tuhat hehtaaria? Tuossa on varmaan virhe? Yksi hehtaari on 100m x 100m ja tuhat hehtaaria olisi 3.2km x 3.2km. Yleensä kuivamädätystä tehdään yhdessä kuplahallissa, toki alueella tarvitaan muutakin riippuen toiminnasta.