Kemiönsaaressa talvilomaviikon aikana ryijynäyttely, laskiaisriehoja ja tulevaisuustyöpaja

0
Laskiaissunnuntaina järjestetään talvirieha Taalintehtaan Ruukinmuseolla ja laskiaistiistaina Sagalundin museolla. Ohjelmassa on muun muassa poniajelua. Kuva: Sagalundin museo

Kemiönsaaressa järjestetään talvilomaviikon aikana tapahtumia koko perheelle, tiedottaa Sagalundin museo.

Laskiaissunnuntaina 19. helmikuuta klo 12–14 Taalintehtaan Ruukinmuseolla (Tullinmäentie 5, Taalintehdas) pidetään koko perheen laskiaisrieha. Tapahtumassa juhlistetaan ja nostetaan esiin laskiaisperinteitä – oli sitten lunta tai ei.

Ohjelmassa on laskiaisajelua lapsille ponin vetämässä kärryssä sekä laskiaispullia ja mehua. Lisäksi museon näyttelytila ja leikkiympäristö ovat avoinna.

Sagalundin museossa ja lastenkulttuurikeskuksessa (Museotie 7, Kemiö) on 20. helmikuuta klo 10–15 tulevaisuustyöpaja alakoululaisille.

Työpajassa tutkitaan mennyttä aikaa Sagalundin väen seurassa, minkä jälkeen hypätään rohkeasti kohti tuntematonta tulevaisuutta luovassa työpajassa taiteilija Roosa Halmeen kanssa.

Työpaja on kaksikielinen, ja Sagalund tarjoaa kaikille osallistujille lounaan päivän aikana. Työpaja on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti. Mukaan voi ilmoittautua 15. helmikuuta mennessä osoitteeseen kristiina.tiainen@sagalund.fi.

Tiistaina 21. helmikuuta klo 12 Sagalundin museossa avautuu näyttely Ryijyn suojassa, joka esittelee ryijyn eri käyttötarkoituksia. Paksu, villainen ryijy on palvellut monia tarkoituksia kylmässä Pohjolassa. Se on ollut paitsi eläimen taljan veroinen lämmittäjä, myös ylpeyttä omasta kodista henkivä somiste, juhlapaikan koristaja ja suoja elämän matkalla.

Ryijynäyttely on avoinna syyskuun loppuun asti. Näin talvikaudella Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–15.

Laskiaistiistaina 21. helmikuuta klo 12–15 Sagalundissa pidetään myös koko perheen talvirieha. Ohjelmassa on laskiaisajelua lapsille ponin ja kärryn kyydissä klo 13–15 Vretan koulun pihassa.

Fallan elävä maatalo on myös avoinna. Siellä voi kokeilla kehrätä värttinällä ja oppia laskiaisen ruokaperinteitä.