Kaupan alan lakko näkyy Halikon Prismassa ja Salon Citymarketissa – poikkeavat aukioloajat kestävät kaksi päivää

3
Halikon Prisma on normaalisti avoinna vuorokauden ympäri, mutta lakkopäivinä kauppa on auki vain kello 07–22. Kuva: SSS-arkisto

Kaupan alan kaksipäiväinen lakko supistaa Salon K-Citymarketin ja Halikon Prisman aukioloaikoja.

– Palvelemme asiakkaita torstaina ja perjantaina kello 07–21. Työntekijöillä on oikeus mennä lakkoon, ja minun tehtäväni yrittäjänä on pitää kauppaa auki, Citymarketin kauppias Eemeli Aaltonen sanoi keskiviikkona iltapäivällä.

Marketin aukioloa lyhennetään lakon takia kahdella tunnilla. Normaalisti Citymarket on auki iltaisin kello 23.00 asti. Posti ja asiakaspalvelu on suljettu lakkopäivinä kokonaan.

– Nuorena kauppiaana tämä on minulle uusi tilanne, mutta emme ole ottaneet paniikkia. Olemme reagoineet ja tilanneet tuoretuotteita niin, että ne riittävät.

Aaltonen toivoo, että Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Kaupan liitto löytäisivät sopimusneuvotteluissa ratkaisun yhteisymmärryksessä.

Halikon Prisma on normaalisti avoinna vuorokauden ympäri, mutta lakkopäivinä kauppa on auki vain kello 07–22.

– Supistimme aukioloaikaa varmuuden vuoksi, ja hoidamme asiakkaille tärkeimmät tehtävät ensimmäiseksi. Esimerkiksi leivät tulevat joka tapauksessa, Suur-Seudun Osuuskaupan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen sanoi.

Karppisen mukaan Prisma on varautunut lakkoon muuttamalla saapuvien kuormien painotuksia jonkin verran.

Uutista päivitetty kello 16.13. Lisätty Postin ja asiakaspalvelun sulkeutuminen.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Peltari
3 kuukautta sitten

Toivotaan että lakko puree edes jotenkin. Kaupat hinnoittaneet itsensä korkealle, mutta tuottajat kärsivät. Toivotaan työntekijöille lisää palkkaa. Sähköä säästyy näiltä turhilta yöjutuilta. Olen lakkolaisten puolella, enkä käytä kauppoja lakon aikana.

Maija
3 kuukautta sitten

Peltarin kanssa samaa mieltä.
Ei tarvetta käydä. Kaksi päivää pystyy kyllä olemaan ilman kauppoja.
Koronan aika totutti käymään kerran viikossa.

Päivi
3 kuukautta sitten

Olen myös työntekijöiden puolella. Enää ei pienet korotukset riitä kohonneisiin elinkustannuksiin johon on osasyyllinen itse kauppa. Kun katsoo Keskon ja Prisman viimevuoden tuloksia, niin tullee siihen tulokseen että kyllä jaettavaa riittää myös sen tuloksen tehneille.