Lintilä: Kalliit määräaikaiset sähkösopimukset ministeriön syyniin – ”Sopimuksiin puuttuminen olisi poikkeuksellista muttei poissuljettua”

3
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää mahdollisena, että valtio puuttuu määräaikaisten sopimusten hinnoitteluun. Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Moni suomalainen on tehnyt sähkökriisin aikana määräaikaisen sähkösopimuksen, jonka hintataso on korkea.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo Salon Seudun Sanomille, että tilanne on tiedostettu työ- ja elinkeinoministeriössä.

– On aivan totta, että osa kuluttajista on jäänyt energiakriisin aikana kalliin, yli 20 sentin sopimuksen piiriin. Näistä sopimuksista voi olla vaikea päästä eroon, vaikka markkinoilla olisikin tarjolla halvempia sopimuksia, sanoo Lintilä.

Lintilän mukaan tilanne aiotaan tutkia. Hän pitää mahdollisena myös sitä, että valtio puuttuu hinnoitteluun.

– Olen pyytänyt ministeriön virkakuntaa selvittämään, kuinka paljon suomalaisia on jäänyt tällaisen kalliin sopimuksen loukkuun ja mitä tälle voitaisiin tehdä. Haasteena on se, että kyseessä on yhtiön ja yksityishenkilön solmima sopimus. Siihen puuttuminen olisi melko poikkeuksellinen keino. En kuitenkaan sulje pois sen mahdollisuutta.

Lue myös: ”Hinta on ihan kamala” – salolainen Esko Kirjavainen katuu sähkösopimustaan ja penää Fortumilta joustoa

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
10 kuukautta sitten

Eikös energiaviraston pitänyt julkaista jo vuodenvaihteessa kantansa mikä on kohtuulinen hinta sähkölle? En tiedä onko minulta mennyt ohi mutta en ole sellaista huomannut.

Sähköhimmeli valmistuu
9 kuukautta sitten
Reply to  Olli P

Toisekseen hinnoitteluun on jo puututtu mitä erilaisimpien sähkötukien avulla. Jos nyt vielä yhtä aikaa tukien kanssa lähdetään muuttamaan sähköyhtiön veloittamaa maksimihintaa, maassamme on kohta kuluttajia, joille jää tukien jälkeen sähkön ostamisesta voittoa.

Jotain rajaa
9 kuukautta sitten

Tämäkin vaalitemppu vielä. Jos ihminen ottaa ison asuntolainan tai kalliin sähkösopimuksen, ei ole yhteiskunnan, saati vielä hallituksessa hääräävän pienpuolueen asia lähteä jälleen kerran muuttamaan yhteisiä pelisääntöjä.