Nyt tulos oli Vilppaalle ylemmässä jatkosarjassakin tärkeä

0
Salohalli on ollut katsojien osalta noin puolillaan Vilppaan kahdessa ensimmäisessä jatkosarjaottelussa. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa taiteillaan kahden asian välillä. Pudotuspeleistä ja Vilppaan osalta runkosarjastakin tuttu fraasi ”tässä vaiheessa tulos on tärkein” ei välttämättä päde tässä välivaiheessa. Pelaamisen kun pitää kehittyä merkittävästi.

Juuri keskiviikkona tulos oli kuitenkin hyvin tärkeä. Molemmissa jatkosarjan ensimmäisissä otteluissa oli alle tuhat katsojaa. Selitystä voi hakea sillä, että Seagulls-ottelu tuli vastaan nopeasti runkosarjan päättymisen jälkeen ajankohtana, joka oli tiedossa alle viikkoa ennen pelipäivää.

Joka tapauksessa kolmas peräkkäinen kotitappio olisi saattanut jättää osan yleisöstä kotiin. Eikä voiton merkitystä sarjataulukon kannalta tai pelaajillekaan sovi vähätellä.

– Ehdottomasti tämä oli henkisesti tosi iso voitto, totesi Roope Ahonen.