Gnistan katkaisi SalPan yli 300 minuutin nollaputken ja eteni Ykköscupin välierään – katso ottelutallenne tästä!

0
Jesse Huhtalalla oli paikat viedä SalPa johtoon, mutta viimeistely oli kohmeessa. (Kuvat: SSS/Minna Määttänen)

Otteluraportti:

SalPan taival Ykköscupissa päättyi lauantaina, kun helsinkiläinen Gnistan voitti Urheilupuiston pikkupakkasessa pelatun puolivälierän 2–0.

SalPa oli pitänyt maalinsa puhtaana koko alkulohkon, mutta yli 300 minuuttiin venynyt nollaputki katkesi avauspuoliajan lisäajalla. SalPan puolustuksen ja maalivahti Halil Bagcin kommunikaatiovirheen jälkeen Hannes Woivalin pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin.

Elmo Heinosen tilalle kentälle vaihdetulla Jesse Huhtalalla oli ollut ennen avausmaalia paikat viedä SalPa johtoon, mutta voimahyökkääjän ratkaisut jäivät tuhnuiksi. Toisella puoliajalla Gnistanin Mamadou Sarr siirsi helpohkosti vieraat kahden maalin johtoon. Vaikka laukaussektori oli hyvä, olisi Sarrin kuti ollut Bagcin torjuttavissa.

SalPan loppukiri jäi vaisuksi, eikä Gnistanilla ollut lopulta suurta huolta. Gnistan vaihtoi ottelun lopussa kärkeen entisen maajoukkuehyökkääjä Eero Markkasen, jonka preesens oli vielä tässä vaiheessa vuotta mallia ”rantaloma”.

Gnistan kohtaa välierässä HIFK–SJK Akatemia -ottelun voittajan.

SalPan kausi jatkuu harjoitusotteluilla, joista ensimmäinen on ensi lauantaina Kakkosessa pelaavaa Honka Akatemiaa vastaan. Ykkönen alkaa SalPan osalta 15. huhtikuuta kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan.

 

 

 

Jos lähetysikkuna ei näy yllä, katso ottelu tästä.

 

Otteluennakko:

Ykköseen noussut SalPa on pelannut Ykköscupissa loistavasti. Joukkue voitti oman alkulohkonsa päästämättä maaliakaan: TPS kaatui 2–0, KäPa 1–0 ja EIF:n kanssa SalPa pelasi maalittoman tasapelin.

On toki muistettava, että SalPan joukkueen rakentaminen on huomattavasti edellä esimerkiksi entistä mahtiseuraa TPS:ää, jolla on tällä hetkellä yhtä monta sopimuspelaajaa kuin SalPalla oli jo marraskuussa.

Siitä huolimatta SalPa on ehtinyt osoittaa, ettei ”Joutsenia” voi pitää seitsemän viikon kuluttua alkavassa Ykkösessä minkään sortin heittopussina vaan varteenotettavana kandidaattina jopa kuuden parhaan joukkoon.

SalPalla on ollut viime otteluissa kolme testipelaajaa: venäläinen keskikenttäpelaaja Jevgeni Bashkirov, uusiseelantilainen hyökkääjä Gianni Bouzoukis sekä pitkään SalPassa pelannut Mikke Louhela. Kolmikko ei kuitenkaan ole käytettävissä Gnistan-ottelussa, sillä Ykköscupin sääntöjen mukaan testipelaajia ei saa käyttää enää pudotuspelivaiheessa.

SalPalta puuttuvat myös loukkaantuneet Daniel Kepot, Matias Sorvali sekä kuukausia sivussa oleva FC Halikon kasvatti Miika Koski.

Päävalmentaja Tero Suonperä saa kuitenkin poissaoloista huolimatta jalkeille kilpailukykyisen kokoonpanon, jonka mielenkiintoisin pelaaja on avaukseen nouseva nuorten maajoukkuepuolustaja Topi Sistonen .

Vaihtopenkillä ottelun aloittaa viime kaudella dominoinut nigerialaispuolustaja Michael John, joka saapui Saloon vasta torstaina. Työluvan saanut John juuttui maahanmuuttovirasto Migrin byrokratian rattaisiin ja monen mutkan kautta hän pääsi lähtemään Suomeen yli kuukautta sovittua aikataulua myöhässä.

Gnistan on ottelussa lievä suosikki, sillä helsinkiläisten kokoonpanossa riittää laatua jokaiselle akselille. ”Kipinän” avainpelaajia ovat Hongassa pitkään pelannut vasuri Konsta Rasimus, entinen teinitähti Maximo Tolonen, HJK:sta ja Partizan Belgradista tuttu Medo sekä aikanaan Tukholman AIK:sta Real Madridiin siirtynyt Eero Markkanen.

Vaikka Ykköscup mielletään harjoitusturnaukseksi, on siinä kuitenkin sarjatasoon nähden merkittävä panos, sillä turnauksen voittaja kuittaa itselleen 10 000 euroa.

Kymppitonni on kuitenkin vielä pitkän matkan päässä, sillä finaaliin päästäkseen SalPan on voitettava ensin Gnistan ja sitten HIFK–SJK Akatemia-puolivälierän voittajan. HIFK:n talven nimekkäin hankinta on ollut Huuhkajista tuttu puolustaja Paulus Arajuuri.