Salolaismotoristi oli juuri saanut ajokiellon kaahaamisesta, kun hän syöksyi rusakon takia ulos maantieltä

2
Motoristi kertoi tehneensä nopean väistöliikkeen, kun rusakko oli juossut oikelta puolelta Paimiontielle. Kuva: SSS-arkisto/Lasse Kylänpää

Parikymppinen salolaismotoristi ei ottanut opikseen, kun poliisi pysäytti hänet Salossa ja määräsi kaahaamisesta väliaikaiseen ajokieltoon. Pari päivää myöhemmin nuorukainen yritti väistää moottoripyörällään rusakkoa ja syöksyi ulos tieltä.

”Kyse on pikemminkin nuoren harkintakyvyn pettämisestä ja ymmärtämättömyydestä kuin tietoisesta ja piittaamattomasta lain rikkomisesta”, Varsinais-Suomen käräjäoikeus arvioi tuomiossaan

Poliisipartio oli sattumalta Vanutehtaankadulla heinäkuisena perjantaina viime vuonna, kun konstaapeli oli kuullut moottoripyörän äänekkään kiihdytyksen. Motoristi oli kaasuttanut ylös mäkeä, jossa on neljänkympin nopeusrajoitus.

Poliisi oli arvioinut moottoripyörän ajaneen ainakin sataa. Nuori tunnusti ajaneensa ehkä kuuttakymppiä.

Todistajana oikeudessa kuultu konstaapeli kertoi pysäyttäneensä motoristin ja sanoneensa, että tätä epäiltiin nyt törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Samalla oli ilmoitettu väliaikaisesta ajokiellosta.

Kaksi päivää myöhemmin nuorukainen oli jälleen moottoripyöränsä selässä, kun hänen eteensä Paimiontiellä Halikossa oli juossut rusakko. Nuori kertoi ajaneensa noin kahdeksaakymppiä, kun hän oli menettänyt pyöränsä hallinnan. Ulosajo oli raju, ja hän heräsi vasta ambulanssissa.

Käräjäoikeus on nyt tuominnut motoristin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta-ajosta. Rangaistus on 75 päiväsakkoa, joka tekee hänen tuloillaan 450 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
1 vuosi sitten

Onhan se käräjäoikeuden päätöskin, harkintakyvyn pettämistä ja ymmärtämättömyyttä! Eipä voi sitäkään katsoa kuin tietoiseksi piittaamattomuudeksi kohtalaiseksi hölmöilyksi. Tässä on teksti josta vastaan niin maallisen kuin hegellisenkin esivallan edessä. Pitäiskö lapsiraukan saada vielä korvauksiakin kun villieläin syöksyi, hänen laittomasti ajamansa, moottoripyörän eteen??

Joskus on se viimeinen kaasutus...
1 vuosi sitten

Vanha Turuntie on oikea motoristien leikkipaikka. Kaukaa jo kuulee ettei ajeta liikennesääntöjen mukaan. Tiekin on mutkikas ja jos tiellä hiekkaa, niin menee todella kauas pellolle. Moottoripyörä on turhake, olen sitä mieltä et käyttö pitäisi kieltää. Ainoastaan viranomaisten käyttöön.