Perjantaina Vilpasta isännöivän Kouvojen käsittämätön epäonni jatkuu – nyt riveistä putosi korikunkku Taylor

0
Vilppaasta tutun Bo Hodgesin Kouvot hävisi keskiviikkona rumasti Seagullsille Töölön Kisahallissa. Tappiota kovempi isku oli kuitenkin Deshon Taylorin loukkaantuminen. (Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen)

Keskiviikkona tärkeän KTP-voiton ottanut Vilpas matkustaa perjantaina Kouvolaan Kouvojen vieraaksi.

Vaikka jatkosarja on vasta alussa ja pudotuspelit kokonaan pelaamatta, Kouvoille voi jo nyt luovuttaa kauden epäonnisimman joukkueen tittelin.

Kouvoilta on nimittäin ottelusta sivussa joukkueen kaksi tärkeintä pelaajaa, pistetilastoa johtava Deshon Taylor sekä polvensa viime viikon Karhubasket-ottelussa loukannut Quan Jackson. Poissa on myös Aarni Korkiatupa.

Runkosarjan yli 26 pisteen keskiarvolla pelannut Taylor törmäsi keskiviikkona Seagulls-ottelussa kotijoukkueen Lassi Nikkarisen kanssa ja sai kovan iskun leukaansa. Kouvolan Sanomien mukaan Taylorin kausi saattaa olla ohi.

Jyri Lehtosen valmentaman Kouvojen ennätyksellisen huono onni alkoi jo kesällä, kun joukkueen ykkössentteri Hannes Pöllä loukkaantui maajoukkueleirillä. Viikkoa ennen sarjan alkua Henri Permanto loukkaantui vakavasti Salohallissa pelatussa harjoitusottelussa Vilpasta vastaan ja Permannon kausi päättyi ennen kuin se ehti alkaakaan.

Kauden kolmannessa ottelussa toinen sentteri Ilmari Toikkanen loukkaantui ja oli kuusi viikkoa poissa peleistä. Lokakuun lopussa oli Joel Mäntysen vuoro loukkaantua, hänen sairauslomansa kesti yli kaksi kuukautta.

Joulukuussa Kouvot oli saamassa vihdoin riittävän määrän pelaajia harjoituksiin, kunnes joukkueeseen iski raju flunssa-aalto. Sen johdosta joukkue joutui antamaan BC Nokialle luovutusvoiton.

Tammikuussa joukkue ehti pelata kolmisen viikkoa niin, että Pöllä, Toikkanen ja Mäntynen olivat yhtä aikaa kokoonpanossa. Sen jälkeen loukkaantumiset iskivät amerikkalaispelaajiin. Jacksonin sairausloman pituudesta ei ole tietoa ja Taylor siis saattaa olla sivussa koko loppukauden.

Vilpasta vastaan Kouvot lähtee kokoonpanolla, jossa on jäljellä vain kuusi pelaajaa alkuperäisestä kokoonpanosta. Täydennystä Kouvot saa seuran Divari A -joukkueesta. Kokoonpanossa on myös Vilppaasta lokakuussa lähtenyt Bo Hodges, jonka ura ei ole lähtenyt parempaan lentoon Kouvolassa.

Vilppaankaan pelaajatilanne ei ole hyvä, sillä Quentin Goodin on todennäköisesti edelleen sivussa ja KeyShawn Feazell on vasta toipumassa nilkkavammastaan. Kouvoihin verrattuna Vilppaan tilannetta voi silti kutsua jopa luksukseksi.

Vilpas (13 voittoa/11 tappiota) on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena. Kuudentena oleva Kouvot (12/12) on yhden voiton päässä.

Korisliigan ylempää jatkosarjaa Kouvot–Vilpas perjantaina kello 18.30.