Pohjoismaiset jazzhuiput Trygve Seim, Arve Henriksen, Anders Jormin ja Markku Ounaskari Salossa perjantaina

0
Musinessa nousee lavalle neljä huippumuusikkoa: ruotsalainen Anders Jormin, norjalainen Trygve Seim, suomalainen Markku Ounaskari ja norjalainen Arve Henriksen.

Koronan vuoksi siirtynyt neljän pohjoismaisen jazzhuipun konsertti toteutuu Salossa tulevana perjantaina, tiedottaa SaloJazz ry.

Osana SaloJazz Live -konserttisarjaa Musinen lavalle nousevat saksofonisti Trygve Seim ja trumpetisti Arve Henriksen Norjasta, ruotsalainen basisti Anders Jormin sekä suomalainen rumpali Markku Ounaskari. Kaikki kvartetin jäsenet ovat luoneet merkittävän kansainvälisen uran pohjoismaisen jazzin luojina ja esittelijöinä.

Sekä Seim, Henriksen että Jormin ovat ECM levy-yhtiölle lukuisia levyjä tehneitä muusikoita. Koko nelikko on soittanut yhdessä useissa eri yhteyksissä vuosien varrella. Esimerkkinä voidaan mainita Sinikka Langelandin yhtye, jonka jäseninä he ovat olleet jo lähes 20 vuoden ajan. Kvartettia kuullaan kuitenkin vasta nyt Suomessa.

Kvartetin kärkimuusikkona esiintyy saksofonisti Trygve Seim. Hän on levy-yhtiö ECM:n luottomuusikko, mistä kertoo 21 yhtiön julkaisemaa levytystä. 1990-luvun alussa alkanut ura on saattanut Seimin yhteen muun muassa seuraavien muusikoiden kanssa: Mats Eilertsen, Kenny Wheeler, Jai Shankar ja Iro Haarla. Seim on säveltänyt jazzin ohella runsaasti myös klassista musiikkia.

Seim, Henriksen, Jormin ja Ounaskari Ravintola Musinessa (Horninkatu 17, Salo) 3. maaliskuuta klo 19