Polvivamma pitää Blomgrenin sivussa seuraavat viikot – ”Yritetään saada Perttu täyteen kuntoon pudotuspeleihin mennessä”

0
Vilppaan Perttu Blomgrenia ei nähdä vähään aikaan parketilla ottamassa heittoja. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Vilppaan koripalloilija Perttu Blomgren joutuu pakkolepoon seuraaviksi viikoiksi. Takamies Blomgren loukkasi polveaan Vilppaan harjoituksissa lauantaina ja oli sivussa saman illan Seagulls-vieraspelistä.

– Kyllä siitä pidempi huili tulee. Puhutaan tämän hetken arvion mukaan jostain neljästä viikosta. Se on sellainen vamma, että voi parantua nopeasti, mutta voi mennä kauemminkin, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kertoo.

– Yritetään saada Perttu täyteen kuntoon pudotuspeleihin mennessä.

Korisliiga jäi viikonloppuna puolentoista viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. Vilpas palaa tositoimiin KTP:n vieraana Kotkassa 3. maaliskuuta. Tämän jälkeen salolaisilla on jäljellä ylemmässä jatkosarjassa vielä kolme matsia, joista viimeinen Joensuussa Katajaa vastaan 22. maaliskuuta. Korisliigan pudotuspelit alkavat näillä näkymin 25. maaliskuuta.

– Perttu missaa ainakin nuo kolme ensimmäistä peliä maajoukkuetauon jälkeen. Katsotaan, mikä on tilanne Kataja-pelin suhteen, Savolainen pohtii.

Perttu Blomgren on poissa tositoimista mahdollisesti neljäkin viikkoa. Kuva: SSS-arkisto

21-vuotias Blomgren on kellottanut toistaiseksi peliaikaa vajaat 28 minuuttia ottelua kohden, mikä on joukkueesta Mikko Koiviston jälkeen toiseksi eniten. Blomgren on kerännyt keskiarvoikseen 9 pistettä, 3,9 levypalloa ja 5,3 syöttöä. Syöttökeskiarvossa Blomgren on Korisliigan kahdeksanneksi paras.

– Tietysti vaikutusta on pelillisesti, kun melkein puoli tuntia pallonkäsittelyvoimaa lähtee pois. Pitää myös miettiä, kuinka aggressiivisia olemme koko kentän puolustuksessa, kun Perttu on sivussa. Quentin Goodinin ja Roope Ahosen peliminuutit varmasti kasvavat, Savolainen arvelee.

– Jatkosarjan loppuohjelmassa ei ole kahta peliä viikossa, joten se auttaa palautumisessa.