Ranskalaismedia: Poliisi otti Vastaamon tietomurrosta epäillyn kiinni kotihälytystehtävän yhteydessä

0

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäilty suomalaismies otettiin ranskalaismedia Actu.fr:n mukaan kiinni kotihälytystehtävän yhteydessä.

Artikkelin mukaan poliisi meni asuntoon Courbevoien kuntaan Pariisin lähelle perjantaina, kun nainen kertoi hänen ystävänsä riidelleen kumppaninsa kanssa. Nainen epäili kotiväkivaltaa. Poliisi saapui asunnolle, jossa ei artikkelin mukaan epäillystä väkivallasta ollut viitteitä. Sen sijaan asunnossa ollut mies näytti poliisille romanialaisia henkilöllisyyspapereita, mutta poliisi tarkasti miehen tiedot. Kävikin ilmi, että mies oli Vastaamo-tietomurrosta epäilty suomalaismies. Poliisi otti hänet eurooppalaisen pidätysmääräyksen nojalla kiinni, ja artikkelin tietojen mukaan kiinniotto tapahtui rauhallisesti. Verkkosivusto ei mainitse epäiltyä nimeltä, mutta artikkelin tiedot täsmäävät Vastaamo-murrosta epäiltyyn.

Ranskalaismedian tiedoista Suomessa kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Poliisi oli epäillyt miehen oleskelevan Ranskassa

Keskusrikospoliisi kertoi Vastaamo-murrosta epäillyn 25-vuotiaan kiinniotosta perjantaina, mutta poliisi ei ottanut kantaa kiinnioton yksityiskohtiin. Tutkinnanjohtaja Marko Leponen keskusrikospoliisista kuitenkin kertoi perjantaina STT:lle, että poliisi on jo jonkin aikaa epäillyt miehen oleskelevan Ranskassa.

Marraskuussa Helsingin käräjäoikeus vangitsi Vastaamon tietomurrosta epäillyn poissaolevana epäiltynä muun muassa törkeästä tietomurrosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Hän on Twitterissä kiistänyt syyllistyneensä tietomurtoon.

Markku Uhari