Rikalanmäen yrittäjät laajentavat Wiurilaan – Halkilahtien juhlatilatarjonta täydentyy kartanomiljööllä

0
Alexander Aminoff (vas.) sanoo yhteisen suunnittelun alkaneen helposti uusien ravintola- ja juhlatilayrittäjien kanssa. Hänen vieressään Wiurilan kartanon omistaja Anne-Marie Aminoff sekä Rikalan Krouvin yrittäjät Tamás Kovàcs-Balogh sekä Eija ja Mikko Halkilahti. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Wiurilan kartanon ravintola- ja juhlatilat saavat uudet yrittäjät. Tiloissa vielä maaliskuun loppuun toimiva ravintola-alan yrittäjä Kalle Hämäläinen on irtisanoutunut ja uusina aloittavat Rikalan Krouvin yrittäjät Eija ja Mikko Halkilahti sekä Tamás Kovács-Balogh.

– Ravintolaa pidetään pitkillä aukioloilla kesällä, toukokuun alusta elokuun loppuun, muuna aikana tilauksesta, Eija Halkilahti kertoo.

Ravintolatarjontaa ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta ajatuksena on tarjota satunnaisille kävijöille, museovieraille, hevostallikävijöille ja golfaajille pieni lounas sekä helposti tilattavaa a la carte -ruokaa. Kovács-Balogh vastaa sekä Rikalan Krouvin että Wiurilan ravintolan tarjonnasta.

Suunnitelmissa on aloittaa vappubrunssilla.

Yritystoiminnan laajennusidea heräsi, kun Halkilahdet kuulivat edellisen yrittäjän irtisanoutuneen. Eija Halkilahti kertoo, että he sekä Wiurilan Aminoffit tuntevat myös toisensa entuudestaan.

– Alkoi yhteinen suunnittelu, ja yhteinen sävel löytyi todella helposti, kuvailee kartanon nuorempaa polvea edustava Alexander Aminoff.

Hämäläistä ei tavoitettu kommentoimaan asiaa, mutta hän kertoo facebook-sivuillaan palvelevansa Wiurilassa vielä hiihtolomaviikon sekä maaliskuussa ennakkovarauksen mukaan.

Eija ja Mikko Halkilahti uskovat, että yritystoiminnan laajentaminen Wiurilaan lisää kysyntää myös Rikalanmäen ja Haukkalan juhlatiloissa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Halkilahdet pyörittävät parhaillaan kahta muuta juhlatilaa. Haukkalan ja Rikalan Krouvin tilat täydentyvät jatkossa kartanomiljööllä.

Uudet yrittäjät uskovat kolmen erilaisen juhlatilan kysyntään, sillä Rikalan Krouvin juhlatilojen kesäkauden viikonloput on jo loppuunmyyty. Haukkalassa on lähes sama tilanne.

Mikko Halkilahti odottaa, että myös kartanosalille riittää kysyntää juhlatilana. Kokonaisuuden täydentyessä kysyntä saattaa kasvaa, sillä näin kävi, kun Halkilahdet laajensivat Rikalanmäelle.

– Kun Rikalanmäki tuli mukaan, myös Haukkalan kysyntä kasvoi, Mikko Halkilahti kertoo.

Halkilahdet aloittivat Rikalanmäellä kolme vuotta sitten, ja nyt on edessä jo neljäs kesäsesonki.

Yrittäjien lisäksi vakituisia työntekijöitä on noin viisi, minkä lisäksi viikonloppujen juhlatilaisuuksiin tarvitaan kymmenisen tilapäistä työntekijää. Lisäksi he palkkaavat kuudesta seitsemään nuorta kesätyöntekijää.

Halkilahdet kertovat, että salin puolelle työntekijöitä on saanut hyvin, mutta hyvistä kokeista on pulaa.

– Tarvitsisimme ainakin kaksi uutta kokkia, he kertovat.