Salolainen Arvo Piiroinen Oy ja muotoilija Stefan Lindfors monivuotiseen yhteistyöhön – ”Työskentelemme vapaalla linjalla ja otteella”

0
AX-tuolit ovat muotoilija Stefan Lindforsin suunnittelemia ja salolaisen Arvo Piiroinen Oy:n valmistamia.

Muun muassa designkalusteita sekä katsomorakenteita valmistava Arvo Piiroinen Oy ja kansallisesti tunnettu muotoilija Stefan Lindfors ovat käynnistäneet monivuotisen yhteistyön.

Salolaisyritys valmisti ja toimitti viime vuonna avattuun helsinkiläiseen Hotel AX:ään yhteensä 81 Lindforsin suunnittelemaa tuolia. Piiroisen toimitusjohtaja Mikko Lietzen kertoo, että AX-mallisto on kuitenkin vasta pitkäaikaisen yhteistyön ensihedelmä.

– Uusia tuotteita on tulossa, eivätkä ne kaikki ole välttämättä tuoleja. Työskentelemme vapaalla linjalla ja otteella, Lietzen toteaa Piiroisen ja Lindforsin suunnitelmista.

Lindfors toimi Hotel AX:n pääsuunnittelijana sen rakennusvaiheessa. Monipuolisen kulttuurihahmon ansioluettelosta löytyy meriittejä monilta taiteenaloilta: Lindfors on esimerkiksi ohjannut televisiomainoksia ja toiminut graafisena suunnittelijana, kuvanveistäjänä sekä sisustusarkkitehtina.

– Stefan on tehnyt viime vuosina pääosin tilataidetta, mutta nyt hän on palaamassa taas muotoilun pariin, Lietzen tietää.

Hän uumoilee, että tuotantoon ja myyntiin on palaamassa myös Lindforsin vanhoja tuotteita.

– AX-mallistonkin historia ulottuu vuoteen 2007 saakka. Tuolit ovat pudonneet jossain vaiheessa tuotannosta, mutta me toimme ne takaisin markkinoille, Lietzen valottaa aiemmin Menu-nimellä tunnetusta ja Martelan valmistamasta mallistosta.

Viime vuonna uudelleen henkiin herätetty mallisto koostuu pienemmästä ruokailutuolista ja kahdenlaisista baarijakkaroista. Piiroinen toimitti Hotel AX:ään yhteensä 39 ruokailutuolia ja 42 baarijakkaraa.

Stefan Lindfors on palaamassa muotoilun pariin. Hän on käynnistänyt yhteistyön salolaisen Arvo Piiroinen Oy:n kanssa, ja yhteistyökumppaneiden suunnitelmissa on valmistaa niin vanhoja kuin uusiakin tuotteita. Kuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Piiroinen on ollut viime vuosina mukana useissa merkittävissä rakennusprojekteissa. Yritys vastasi esimerkiksi uudistetun Helsingin Olympiastadionin tuolien toimittamisesta. Myös Tampereelle vuonna 2021 avatun Nokia Arenan tuolit ovat salolaisvalmisteisia.

– Tällä hetkellä teemme Tampereen Komediateatteriin uutta katsomoa, Lietzen mainitsee.

Arvo Piiroinen Oy:ssä ja sen sisaryrityksessä Metalli-Piiroinen Oy:ssä on yhteensä noin sata työntekijää. Molempien yritysten toimitusjohtajana toimiva Mikko Lietzen sanoo, että niiden toiminnassa pyritään vastaamaan kestävän kehityksen haasteisiin.

– Testaamme uusia materiaaleja ja kehitämme valmistusprosessejamme, Lietzen tiivistää.