Salon kirkonkellot soivat tukena Ukrainalle – rauhankelloja soitetaan hyökkäyssodan syttymisen vuosipäivänä ympäri maan

0
Kirkonkellot soivat Ukrainan rauhan puolesta ensi perjantaina kello 12. Kuvassa Turun tuomiokirkon kellot. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Salon seurakunnan kirkonkellot soivat tukena Ukrainalle ensi viikon perjantaina.

Ensi perjantaina eli 24. helmikuuta tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Rauhankellot soivat symbolisen tuen ilmauksena hyökkäyssodan vuosipäivänä kello 12 kirkoissa ympäri Suomen.

Salon kirkossa (Kirkkokatu 7) järjestetään samana päivänä rukoushetki rauhan puolesta kello 17. Rukoushetkessä muistetaan sodan jalkoihin joutuneita ja rukoillaan rauhaa ja oikeudenmukaisuutta.

– Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen, sanovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat tiedotteessa.

Piispat ovat myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa.

– Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.