Salon McDonald’s aloittaa 24/7-aukiolon – henkilökunnan löytäminen onnistui alkuhankaluuksien jälkeen, nyt haussa on kesätyöntekijöitä

0
Kaikkein eniten Salon Mäkkärissä on vilskettä iltaisin klo 16–18. Viikon kiireisin päivä on perjantai. Kuvassa työn touhussa ovat Janina Kievimaa (vas.), Jenni Fihlman, Emmi Puntti ja Riikka Aalto. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon McDonald’s-ravintola aloittaa päivittäisen, ympärivuorokautisen aukiolon maaliskuun alusta lähtien.

McDonald’s avattiin Hämeentiellä puoli vuotta sitten, 5. päivänä syyskuuta. Tavoitteena oli rekrytoida uuteen ravintolaan yhteensä 60 henkilöä, mutta avajaisiin mennessä työntekijöitä oli saatu vasta 36. Siksi toiminta aloitettiin lyhyemmillä aukioloajoilla.

Ravintolan sisätilat olivat aluksi avoinna klo 10–22 ja autokaista klo 10–23. Aukioloaikoja oli tarkoitus myöhemmin laajentaa, kun työntekijöitä saataisiin lisää. Nyt ravintolassa on tavoitellut 60 työntekijää.

– Hakemuksia alkoi tulla, kun ravintola oli saatu toimintaan. Täysi henkilöstömäärä saatiin kasaan alkutalvesta, ja silloin päästiin aloittamaan viikonloppuisin ympärivuorokautinen aukiolo, kertoo Suomen McDonald’sin omistamien ravintoloiden operatiivinen päällikkö Sami Kortelainen.

Tällä hetkellä Salon Mäkkärin sisätilat ovat avoinna joka päivä klo 8–23. Autokaista on auki maanantaista torstaihin klo 8–23 sekä viikonloppuna kellon ympäri eli perjantain klo 8:sta sunnuntain klo 23:een asti.

– Maaliskuun alusta lähtien tarkoitus on, että Salon autokaista palvelee joka päivä läpi vuorokauden ja ravintolan sisätilat ovat avoinna klo 8–23, Kortelainen kertoo.

Kun aukioloaikoja lisätään ja kesä on tulossa, tarvitaan myös kesätyöntekijöitä.

Suomen McDonald’s-ravintolat tarjoavat tänä vuonna kesätöitä yhteensä 600–800 henkilölle. Alkuvuodesta rikkoutui yhtiön työhakemusennätys, kun sen ravintoloihin lähetettiin pelkästään tammikuun aikana lähes 3 000 hakemusta.

Yhteensä Suomessa on tällä hetkellä 72 Mäkkäriä. Niistä 54 on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Salon ravintola on yksi 18:sta ravintolasta, jotka ovat McDonald’sin itse operoimia.

– Tällä hetkellä Salon ravintolassa on riittävästi työntekijöitä, mutta ravintoloissamme myynti vilkastuu aina kesää kohti. Meillä onkin nyt haussa täysi-ikäisiä kesätyöntekijöitä, jotka pystyvät tekemään työtä kaikkina vuorokauden aikoina, Kortelainen sanoo.

– Tarvitsemme Saloon 10–20 kesätyöntekijää. Jos moni hakijoista haluaa osa-aikaiseksi, hakemamme henkilömäärä on suurempi. Uskon, että tulemme tarvitsemaan lähemmäs 20 kesätyöntekijää, hän jatkaa.

Salon Mäkkärin autokaista palvelee maaliskuun alusta lähtien joka päivä kellon ympäri. Autokaistan asiakasta palvelemassa Riikka Aalto. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Mäkkärin kesätyöntekijähaku on käynnissä, ja hakemuksen voi täyttää McDonald’sin kotisivuilla valitsemalla haluamansa ravintolan. Työt alkavat huhti-kesäkuussa sopimuksen mukaan.

– Hakemuksia toivotaan mahdollisimman pian, jotta työntekijät ehdittäisiin kouluttamaan kevään aikana ennen kesäkauden alkamista, Kortelainen sanoo.

Monelle nuorelle Mäkkäri on ensimmäinen työpaikka, sillä siellä ei vaadita aiempaa työkokemusta. McDonald’s kouluttaa työntekijät työhönsä.

– Työntekijöiltä odotetaan ennen kaikkea asiakaspalveluhenkistä asennetta. Työ on välillä hektistä ja samassa tilassa työskentelee samaan aikaan jopa 15 ihmistä, joten tarvitaan myös hyvää yhteishenkeä, Kortelainen kuvailee.

Suuri osa kesätyöntekijöistä jatkaa töitään kesän jälkeen. Siksi monet kesätyöntekijät palkataan jo alkuvuodesta vakituisiin työsuhteisiin.

Mutta onko tavoitteena lisätä Salon Mäkkärin aukioloaikoja vieläkin enemmän? Ovatko ravintolan sisätilat jonain päivänä auki vuorokauden ympäri?

– Tässä asiassa mennään tarve edellä. Kaikissa ravintoloissamme ravintolasalin ympärivuorokautiselle aukiololle ei ole tarvetta. Ensin kokeilemme autokaistan ympärivuorokautista palvelua, Kortelainen sanoo.