Salon Seiska palaa juurilleen Urheilupuistoon – uutuutena tapahtuma järjestetään lauantaina ja yhdessäoloa voi jatkaa iltajuhlassa

0
Salon Seiska syntyy tiimityöllä. Kuvassa Seiska-lähettiläs Riia Iso-Kouvola (vas.), Seiskan äiti Tiina Suokorpi, Seiska-lähettiläs Essi Kuivalainen, Seiska-lähettiläs Karoliina Isotalo, Seiska-toimikunnan jäsen, Salon Viestin Jenni Sorola, Seiska-lähettiläs Jutta Vihiniemi, Seiska-toimikunnan jäsen, yrittäjä Sanna Takatalo-Heinonen, Seiska-toimikunnan jäsen, yrittäjä Mari Vihervaara, Seiska-toimikunnan jäsen, Hanhivaaran Liikuntakeskuksen Sirpa Saarinen ja Seiska-toimikunnan jäsen Marjukka Nurmi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Naisten perinteinen liikunnallinen hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska uudistuu tänä vuonna. Tapahtuma palaa vuosien jälkeen Salon torilta Urheilupuistoon.

– Salon Seiskan historia ulottuu yli 30 vuoden taakse, ja alkuvuosina tapahtuma oli Urheilupuistossa. Nyt meille on tullut toiveita, että voitaisiinko tapahtuma siirtää sunnuntaista lauantaihin, koska silloin kauempaa tulevien olisi helpompi päästä mukaan. Lauantaina tapahtuman järjestäminen ei onnistu torilla, mutta Urheilupuistossa onnistuu. Ja siellä on lisäksi tarjolla pukukopit ja parkkipaikat, perustelee tapahtuman siirtoa Salon Seiska -toimikunnan jäsen Sanna Takatalo-Heinonen.

Salon Seiskan takana ovat Salon Yrittäjänaiset ja Salon Viesti. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 1989. Salon torille se siirrettiin vuonna 1998.

– 2000-luvun aikana kokeilimme parina vuonna myös Salohallia, kertoo alusta asti Seiskan järjestelyissä mukana ollut Tiina Suokorpi.

Tänä vuonna Salon Seiska järjestetään lauantaina 27. toukokuuta, ja ensimmäistä kertaa tapahtuma jatkuu myös iltajuhlalla. Se on yksi lauantaisen tapahtumapäivän tuomia mahdollisuuksia.

– Jos on tyttöporukassa lähtenyt yhdessä liikkumaan, yhdessäoloa voi jatkaa vielä illalla, sillä ravintola Musinessa on tapahtuman viralliset After Partyt. Seiskan osallistujat pääsevät sisään ilmaiseksi ja illan esiintyjänä on Über Aber trio, Takatalo-Heinonen kertoo.

Uutta on myös paikallisten hotellien kanssa tehtävä majoitusyhteistyö. Original Sokos Hotel Rikalassa, Hotel Fjalarissa, Rock Hotel Salossa ja Hotel Salorassa on tarjolla edullisia majoitusvaihtoehtoja Seiskan osallistujille.

– Salo Volleykin on tapahtuma, jonne tullaan kauempaa ja majoitutaan Salossa. Toivomme, että saamme Salon Seiskasta samanlaisen tapahtuman. Lauantaipäivä tekee senkin mahdolliseksi, sanoo Salon Seiska -toimikunnan jäsen Mari Vihervaara.

Salon Seiskaan voi lähteä myös koko perheen voimin, sillä Urheilupuistossa on uutena Salon Liikuntapalveluiden järjestämä Lasten Mini-Seiska. Se tarjoaa lapsille ohjelmaa äitien lenkkeilyn ajaksi. Lisäksi Salon Yrittäjänaiset pitävät Urheilupuistossa kahviota.

– Isät ja lapset ovat siis tervetulleita mukaan, toimikuntalaiset kannustavat.

Myös Salon Seiskan hyväntekeväisyyskohteena ovat tänä vuonna lapsiperheet.

Salon Seiskassa voi valittavana tuttuun tapaan kolme reittiä. Osallistuja voi kävellä, juosta tai pyöräillä 7 kilometrin tai 15 kilometrin lenkin. Lisäksi tarjolla on 1,5 kilometrin mittainen esteetön reitti.

– 15 kilometrin lenkki säilyy ennallaan, mutta 7 kilometrin lenkin reitti uudistuu. Reitti varmistuu kevään aikana, kertoo Salon Seiska -toimikunnan jäsen, Salon Viestin puheenjohtaja Jenni Sorola.

Tapahtuman juontaa Esko Eerikäinen ja alkulämmittelyn vetämisestä vastaa Hanhivaaran Liikuntakeskus. Lenkin jälkeen osallistujat saavat palautumiskassin ja pääsevät piknikille nauttimaan keittolounaasta, Luis Herreron tarjoamasta livemusiikista ja Hanhivaaran ohjaamasta loppuvenyttelystä.

Tapahtumaan ilmoittautuminen on jo alkanut, ja tällä kertaa sitä pyritään aikaistamaan.

– Osallistujat ovat yleensä ilmoittautuneet huhtikuun aikana. Nyt kaikki maaliskuun loppuun mennessä ilmoittautuneet saavat Salon Seiskan teknisen t-paidan, joita ei sen jälkeen ole enää saatavilla. Toivomme, että paitoja tulisi näkymään mahdollisimman paljon, Takatalo-Heinonen sanoo.

Paidat ovat osa tapahtuman uutta markkinointia, kuten myös Salon Seiskan lähettiläät, jotka levittävät tapahtumasta sanaa sosiaalisessa mediassa, tuovat liikunnan iloa, motivoivat sekä kannustavat liikkumaan. Lähettiläinä toimivat Riia Iso-Kouvola, Essi Kuivalainen, Jutta Vihiniemi, Karoliina Isotalo ja Katja Mäkinen.

– Tavoitteemme on nyt noin 700 osanottajaa, mikä on vähän enemmän kuin osallistujamäärämme ennen koronaa, Suokorpi sanoo.

Ennen tapahtumaa Hanhivaaran Liikuntakeskuksessa järjestetään lisäksi perinteinen Salon Seiska -juoksuvalmennus. Nollasta seiskaan -juoksukoulu alkaa 4. huhtikuuta ja jatkuu kahdeksan viikon ajan.