Salossa järjestetään toukokuussa Lähetysjuhlat, joihin odotetaan tuhansia kävijöitä

1
Salon uusi, parhaillaan rakenteilla oleva seurakuntatalo on toukokuussa Lähetysjuhlien pitopaikka. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salossa järjestetään 27.–28. toukokuuta Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat.

– Juhlat ovat perinteisesti keränneet tuhansia osallistujia ympäri Suomea, Lähetysseuran tiedotteessa kerrotaan.

Salon seurakunnan lähetyssihteeri Henna Seppälä sanoo tiedotteessa, että Lähetysjuhlat ovat Salon seurakunnan kevään kohokohta.

– Toivomme juhlavieraita myös Turun suunnalta ja pääkaupunkiseudulta, sillä tänne on helppo tulla junalla ja bussilla.

Juhlaohjelmaan kuuluu jumalanpalveluksia, raamattuopetusta, konsertteja, Siionin virsiseurat, keskusteluja, työpajat sienten kotiviljelystä sekä omaa ohjelmaa lapsille, rippikouluikäisille ja muille nuorille. Seurakuntien luottamushenkilöille, työntekijöille ja vapaaehtoisille on myös omat tapahtumat.

Yksi juhlan teemoista on ruokakriisi. Juhlille saapuu vieraaksi hallintojohtaja Sokheng Nhoung , 27, Kambodžan luterilaisessa kirkosta. Lähetysseura tukee seurakuntatyön lisäksi kirkkoa parantamaan perheiden ruokaturvaa.

Lähetysseura järjestää Lähetysjuhlat ensi kesänä poikkeuksellisesti kahdella paikkakunnalla. Pieksämäen juhlat ovat 20.–21. toukokuuta. Tampereelle suunnitellut Kirkon juhlat on puolestaan siirretty vuoteen 2024 jääkiekon MM-kisojen takia.

Saloon on jo tiedossa kirkollinen suurtapahtuma myös kesällä 2025, kun Herättäjäjuhlat järjestetään Salon keskustassa ja Urheilupuistossa. Tapahtumaan odotetaan noin 20 000 kävijää.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sattuu ja tapahtuu
3 kuukautta sitten

Sanoiko joku, ettei tapahtumakoordinaattorista ole mitään hyötyä?