Sanomalehdet merkittävin kotimaan politiikan uutislähde ja tärkein tuki äänestyspäätöksissä
S

Suomalaiset seuraavat kotimaan politiikan uutisia eniten sanomalehdistä.
Kärkiasema on säilynyt vuodesta toiseen. Sanomalehdistä haetaan myös eniten tukea eduskuntavaalien äänestyspäätöksiin, selviää Iro Research Oy:n Uutismedian liitolle tekemästä Eduskuntavaalit 2023 -tutkimuksesta.

Lähes kolme neljästä (72 %) suomalaisesta kertoo seuraavansa säännöllisesti kotimaan politiikkaan liittyviä uutisia painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä. Osuus on kasvanut aiemmista vuosista yhden prosenttiyksikön. Toiseksi sijoittuu televisio (tv-kanavat tai niiden verkkopalvelut), samalla 70 prosentin tasolla kuin aiempinakin vuosina.

Sanomalehdet ovat tasaisesti kaikkien ikäryhmien merkittävin tiedon lähde kotimaan politiikan uutisoinnissa, jopa 18–24-vuotiaista 70 prosenttia ilmoittaa seuraavansa säännöllisesti kotimaan politiikan uutisia sanomalehdistä. Nuorimmissa äänestysikäisissä televisio jää selvästi sanomalehtien taakse 52 prosentin tasolla. Television ohittaa tämän ikäisissä sosiaalinen media (61 %).

Lue lisää aiheesta

Uutismedian liitto, 1.2.2023
Lisätietoja:
Sirpa Kirjonen, markkinointi- ja tutkimusjohtaja
p. 040 777 7210, sirpa.kirjonen@uutismediat.fi