Somerolla kuullaan kamarimusiikin helmiä – sellotaiteilija Olli Varonen ja pianotaiteilija Virva Garam ovat yhdessä Duo Shine & Shadow

0
Pianotaiteilija Virva Garam ja sellotaiteilija Olli Varonen ovat esiintyneet yhdessä vuodesta 2019 lähtien.

Someron Kiiruun talolla järjestetään maaliskuussa juonnettu kamarimusiikkikonsertti, kun esiintymään saapuu Duo Shine & Shadow eli sellotaiteilija Olli Varonen ja pianotaiteilija Virva Garam.

Ohjelmistossa on Franz Schubertin Arpeggione -sonaatti sekä Robert Schumannin Fantasiestücke. Molemmat teokset ovat sello-piano-kirjallisuuden helmiä.

Konsertissa kuullaan myös railakasta energiaa tihkuvat Bartókin Romanialaiset tanssit ja Cassadon Preludi-Fantasia sekä Palmgrenin helmeileviä pianosävellyksiä.

Garam ja Varonen ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa sekä Budapestin Liszt-akatemiassa. Heillä kummallakin on vuosikymmenten vankka kokemus konserttilavoilta sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhteistyön Garam ja Varonen aloittivat neljä vuotta sitten.

Varonen (s. 1965) on esittänyt yli 1 500 soolo-, solisti- ja kamarimusiikkikonserttia 14 maassa ja 4 maanosassa. Varonen tunnetaan myös selloduosta, jossa hän soittaa puolisonsa Anna-Maaria Varosen kanssa.

Garam (s. 1980) on yli 20 vuoden ajan konsertoinut niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein kotimaassa ja laajalti Euroopassa. Muun muassa juuri ennen Someron konserttia hän soitti yhdeksän konsertin kiertueen Saksassa yhdessä viulisti Mervi Myllyojan kanssa.

Kotimaisten esitysten lisäksi Duo Shine & Shadow konsertoi viime vuonna Budapestissa ja tulevana kesänä duoa kuullaan Yhdysvalloissa.

Kamarimusiikkia Someron Kiiruun talolla 12.3. klo 15.