Someron Säästöpankki paukutti ennätyksiä – Säästöpankkiryhmä odottaa asuntojen hintojen laskevan 4–6 prosenttia tänä vuonna

3
Toimitusjohtaja Petri Siviranta odottaa Someron Säästöpankin tästä vuodesta viime vuoden kaltaista hyvää vuotta. Kuva: SSS/Marko Mattila

Someron Säästöpankin liiketoimintavolyymit rikkoivat ennätyksiä ja liikevoitto nousi 6,8 miljoonaan euroon viime vuonna. Myös pankin hallinnoitavat asiakasvarat kasvoivat ennätykselliseen 855 miljoonaan euroon ja kokonaisliiketoimintavolyymi lähes 1,7 miljardiin euroon.

– Vahva kasvu mahdollistaa pankin liiketoiminnan paikallisen kehittämisen jatkossakin, joten hyvä tulos tarkoittaa erinomaista kasvupohjaa myös vuodelle 2023, sanoo toimitusjohtaja Petri Siviranta.

Siviranta odottaa tästä vuodesta viime vuoden kaltaista hyvää vuotta.

Someron Säästöpankki rekrytoi vuoden 2022 aikana 35 uutta työntekijää. Tänä vuonna uusia työntekijöitä on palkattu jo viisi, joista yksi Salon konttoriin. Uusiakin rekrytointeja on luvassa eläköityvien tilalle ja myös lisäkäsiksi ympäri toimialuetta.

– Vaikka pankkipalvelut siirtyvät enenevissä määrin digitaalisiin kanaviin, palvelevan pankin tulee olla henkilökohtaisesti läsnä paikallisessa arjessa. Meidät saa kiinni konttorilta ja suorista puhelinnumeroista. Tästä pyrimme pitämään kiinni myös tulevaisuudessa, Siviranta sanoo.

Pankki sai viime vuoden aikana lähes 3 150 uutta asiakasta, joista henkilöasiakassektorilta vajaat 2 500. Uudet asiakkaat tulivat tasaisesti kaikista ikäluokista, asiakasryhmistä ja ympäri pankin toimialueen. Lisäksi pankkiin tuli noin 600 uutta yritys- ja maatalousasiakasta.

Someron Säästöpankin kokonaisluotonanto oli 820 miljoonaa euroa. Someron Säästöpankki myönsi vuoden aikana 339 miljoonaa euroa uusia luottoja.

Erityisen voimakkaasti kasvoivat yritysasiakassektorin luottovolyymit, mutta myös esimerkiksi asuntoluottoasiakkaiden määrä kasvoi. Pankin yrityssektorin luottokanta on kasvanut 2,5-kertaiseksi viimeisten kolmen vuoden aikana.

Loppuvuonna asuntojen kauppamäärät putosivat selvästi, kun korkotason ja kustannusten nousu sai asunnonostajat varpailleen. Sähkölämmitteisiä omakotitaloja on tällä hetkellä runsaasti myynnissä pankin toimialueella ja niiden hinnat ovat laskeneet suhteellisesti eniten kaikista omakotitalovaihtoehdoista.

Petri Siviranta toteaa, että Someron Säästöpankin toimialueella asuntojen hintojen muutokset ovat rauhallisia verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseutuun. Hän myöntää, että alkuvuonna asuntoluottopuolella on ollut hiljaisempaa, mutta sanoo valoa näkyvän tunnelin päässä. Hän odottaa, että kevätaurinko saa asunnonostajat liikkeelle.

Säästöpankkiryhmä arvioi asuntojen hintojen laskevan 4–6 prosenttia vuonna 2023.

Someron Säästöpankki jatkaa laajentumistaan vuoden 2023 aikana. Pankki saa valmiiksi Turun konttorin laajan remontin, ja Loimaan konttorin avajaisia juhlitaan tämänhetkisen arvion mukaan vapun aikoihin. Kotkan konttorin toimitilat valmistunevat loppuvuodesta.

Pankki toivoo myös Haminan konttorin uusien tilojen valmistuvan vuoden loppuun mennessä. Uusien tilaratkaisujen myötä pankki rekrytoi lisää henkilökuntaa moniin eri tehtäviin ympäri pankin toimialuetta.

Someron Säästöpankki tuki alueen yhteisöjä, urheilijoita ja yhdistyksiä yli 200 tuhannella eurolla vuoden 2022 aikana. Pankin tuloksesta maksettiin vuonna 2022 yhteisöjen tuloveroa 665 tuhatta euroa. Kokonaisuudessaan pankin verojalanjälki vuodelta 2022 oli 3,4 miljoonaa euroa.

Someron Säästöpankki on itsenäinen säästöpankki, jonka pankkitoiminta alkoi vuonna 1880. Someron Säästöpankki toimii Akaan, Forssan, Kemiönsaaren, Kotkan, Loviisan, Marttilan, Salon, Someron, Turun ja Urjalan talousalueilla. Pankin palveluksessa on nyt 110 ihmistä.

Someron Säästöpankki
Voitto kasvoi

Liikevoitto 6,8 miljoonaa euroa (6,3 miljoonaa vuonna 2021)

Luottokanta 819,4 miljoonaa euroa (655,3)

Uudet asuntoluotot 123,1 miljoonaa euroa (113,4)

Uudet asiakkaat 3 143 kpl (2 504)

Asiakasvarat 854,8 miljoonaa euroa (750,7)

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Arvo
7 kuukautta sitten

Tärkeintä pankille olisi rehellisyys.

Tyytyväinen uusi asiakas
7 kuukautta sitten

Kattavat konttoripalvelut niin maaseudulla kuin kaupungissa ovat Someron Säästöpankille niin vahva kilpailuetu, että kasvu on odotettu ja ansaittu. Itse vaihdoin toisesta pankkiryhmästä Someron Säästöpankin asiakkaaksi juuri helposti saavutettavan konttorin vuoksi. Samalla huomasin että alan saada talletukselleni korkoa, kun entinen pankki vain veloitti minulta palvelumaksuja. Someron Säästöpankissa henkilökuntakin on selvästi iloisempaa kuin niissä pankeissa, joissa toimintoja karsitaan ja palvelumaksuja nostetaan.

Pitkä aikainen suhde
7 kuukautta sitten

50 vuotta asiakkaana.
Kai he jossain ovat onnistuneet.
Apua on saanut kun tarvitaan nii ja kun on hoitanut velvollisuutensa heille päin.