Sporttikone avaa seitsemännen myymälänsä Lahteen – laajenevan somerolaisketjun avajaiset ovat Päijät-Hämeessä maanantaina

0
Sporttikoneen yrittäjä Pasi Nieminen lupaa lahtelaisille entistä laajemman valikoiman, tutun henkilökunnan ja nopean huoltopalvelun. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundholm

Someron Urheilu ja Vapaa-aika Oy eli Sporttikone laajentaa Päijät-Hämeeseen. Se on ostanut Lahden Siemen ja Koneen koko osakekannan.

– Parhaillaan koulutetaan henkilökuntaa, ja avajaiset ovat maanantaina, toimitusjohtaja Pasi Nieminen kertoo.

Yritykset toimivat alkuun rinnakkain kunnes kesän jälkeen Lahden Siemen ja Kone fuusioidaan Sporttikoneeseen. Nieminen sanoo siementen myynnin jatkuvan Lahdessa toistaiseksi.

– Siirtymäaikana katsotaan, miten sitä kannattaa jatkaa.

Sporttikoneen päätoimialana on pienkoneiden ja niiden varaosien myynti sekä huolto.

– Somerolla on lisäksi täysverinen urheilukauppa, josta saa välineet joka lajiin golfia ja laskettelua lukuun ottamatta, Nieminen huomauttaa.

Sporttikoneella on Somerolla myös tennis-, sulkapallo- ja padel-kenttien vuokrausta.

Vuonna 2002 perustettu Sporttikone on Suomen suurimpia pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistuneita yrityksiä. Se edustaa tunnettuja tuotemerkkejä kuten Husqvarnaa, Stihliä, Polarista ja Stigaa. Lahden puutarha- ja koneliikkeessä on jo ennestään samoja tuotemerkkejä. Uusina Sporttikone vie Lahteen muun muassa Kawasakin vesijetit ja Tohatsun perämoottorit.

Sporttikoneella on ennestään myymälät Someron ja Salon lisäksi Lohjalla, Loimaalla, Kaarinassa ja Tuusulassa. Niemisen mielestä Lahden sijainti maaseudun läheisyydessä ja vilkkaan vapaa-ajan asumisen keskittymässä on erinomainen.

Niemisen tarkoituksena on laajentaa myymäläketjua edelleen:

– Koko ajan katsastelemme markkinoita ja etsimme hyviä, kehittyviä alueita, joille tuotevalikoimamme sopisi. Kaksi viikkoa sitten palkkasimme ketjujohtajan: Mikko Vuorela keskittyy laajentamaan toimintaa ja kehittämään valikoimaa.

Sporttikoneen liikevaihto on kasvanut vuosi vuodelta. Viime tilikaudella se oli noin 16,6 miljoonaa euroa. Lahden Siemen ja Koneen liikevaihto on ollut 2,8 miljoonaa.

Lahdessa työskennellyt henkilökunta jatkaa uuden omistajan palveluksessa, jolloin Sporttikone-ketju työllistää 62 vakituista työntekijää ja kesäkaudella kymmenkunta kausityöntekijää.

Yrityskaupan myötä eläkkeelle pääsevät lahtelaisyrittäjät Hannu ja Heikki Liuksiala pysyvät mukana toiminnassa fuusioon asti. He ovat tyytyväisiä löydettyään yritykselleen alalla tunnetun ostajan.

– Ketjuuntumisen ja osaamisensa ansiosta Sporttikoneella on parhaat mahdollisuudet jatkaa pienkonekauppaa Päijät-Hämeessä, he toteavat.

Siemen ja Kone perustettiin Lahteen maaliskuussa 1965.