Teatteriesityksistä soitinrakennukseen – maaliskuu on pyhitetty Salossa monipuoliselle lastenkulttuurille

0
Herra Hakkarainen harrastaa -esitys nähdään Salon Teatterin toimesta Kulttuuritalo Kivassa 11. ja 19. maaliskuuta. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Neljättä kertaa järjestettävä Lastenkulttuurin maaliskuu tuo Saloon jälleen monipuolisesti nähtävää ja koettavaa lapsille ja lapsiperheille.

Teemakuukauden kunniaksi Salon kaupungintalolla on koko kuukauden esillä päiväkotilasten piirustuksista koostuva näyttely Sirkus Yksisarvisihmemaailma, jossa on päiväkoti-ikäisten lasten tekemiä piirroksia siitä, millainen on kiva kulttuurikaupunki.

Maaliskuun loppupuolella aukeaa myös viime vuosina suuren suosion saanut Salon Minimaailmannäyttely keskustan alueella. Minimaailmat ovat esillä pääsiäisen yli. Näyttely muodostaa ulkoilureitin, jonka varrelta voi bongailla erilaisia pienoismaailmoja. Nukkekoti- ja pienoismalliharrastajat voivat ilmoittautua näyttelyyn mukaan vielä helmikuun loppuun saakka.

Taidemuseo Veturitallissa innostetaan lauantaina 4. maaliskuuta Turun taidegraafikkojen 90-vuotisjuhlanäyttelyn hengessä lapsia kokeilemaan grafiikan tekemistä. Heti seuraavana päivänä pääsee taiteilemaan Ylhäistentiellä kansalaisopiston tiloissa non-stop -tyyppisessä työpajassa, jonka järjestää Salon seudun taideharrastajat ry.

Taidetyöpajoja on luvassa seuraavanakin viikonloppuna, kun Salon taiteilijaseura järjestää galleriatiloissaan Tehdaskatu 18:ssa alakouluikäisille suunnattuja maksuttomia taidetyöpajoja 18. maaliskuuta.

Salon seurakunta taas järjestää 19. maaliskuuta Leipäsunnuntain perheiden pyhä -nimisen tapahtuman, johon kuuluu messu, lounas sekä taidepaja.

Lapsille on tarjolla taidegrafiikan työpaja taidemuseo Veturitallissa 4. maaliskuuta. Kuva: SSS-arkisto

Lapsille ja perheille on luvassa monipuolista teatteritarjontaa maaliskuun aikana. Herra Hakkarainen harrastaa -esitys nähdään Salon Teatterin toimesta Kulttuuritalo Kivassa 11. ja 19. maaliskuuta. Tatun ja Patun elämää ja tekoja pääsee ihmettelemään Teatteri Provinssissa keskiviikkona 22. maaliskuuta.

Ylhäistentiellä Näkkärin Lasten lauantaissa nähdään Teatteri Mukamaksen Hiirulainen ja Suuri seikkailu -esitys 11. maaliskuuta.

Tiistaina 21. maaliskuuta Hilkansalissa järjestetään ilmaiskonsertti, jossa Salon musiikkiopiston nuoret sellistit esittävät eläinaiheisia soittokappaleita. Musiikkielämyksen sävellyksissä seikkailevat esimerkiksi poro, tikka, kenguru, leijona, hevonen ja tunturipöllö.

Luvassa on ohjelmaa myös vauvaperheille. Salon kirjastolla vietetään Vauvalorutuokiota torstaina 23. maaliskuuta. Perjantaina 31. maaliskuuta vietetään ensimmäistä Vauvaperjantaita Ylhäistentiellä.

Salon elektroniikkamuseoon on vapaa pääsy lauantaina 11. maaliskuuta. Arkistokuva elektroniikkamuseon televisionäyttelystä. Kuva: SSS-arkisto

Salon elektroniikkamuseolla on 11. maaliskuuta maksuton sisäänpääsy kaikille, ja lapsille on silloin luvassa valokuvasuunnistusta. Perniön museolla puolestaan vietetään toista kertaa Perniön museon lastenpäivää sunnuntaina 19. maaliskuuta. Tänä vuonna tapahtuman aiheena on villatyöt ja soitinrakennus.

Lastenkulttuurin maaliskuun tarkoituksena on tuoda esille Salon laajaa ja monipuolista lastenkulttuuriosaamista sekä -toimijoita.

Teemakuukauden ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut, Taidemuseo Veturitalli, Salon historiallisen museon SAMUn yksiköistä Perniön museo sekä Elektroniikkamuseo, Salon kansalaisopisto, Salon musiikkiopisto, Salon kaupunginkirjasto, Salon Teatteri, Salon seurakunta, Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus Kemiönsaarelta, Salon seudun taideharrastajat ry, Salon taiteilijaseura sekä minimaailmannäyttelyyn osallistuvat monet eri tahot.

Minimaailmannäyttely on esillä Salon keskustan alueella 21.3.–11.4. Lotta Lekan ja Ulrika Hagqvistin Eläköön metsä! oli osa Salon vuoden 2020 minimaailmannäyttelyä. Kuva: Salon kaupunki

Lastenkulttuurin maaliskuun tapahtumia

 • Teatteri Mukamas: Hiirulainen ja suuri seikkailu Kulttuuritila Näkkärissä 11.3. klo 13 (maksullinen)
 • Herra Hakkarainen harrastaa Kulttuuritalo Kivassa 11.3. ja 19.3. klo 11 ja 16 (maksullinen)
 • Sellistien eläintarinoita Hilkansalissa 21.3 klo 18
 • Tatu ja Patu: Elämä ja teot Teatteri Provinssissa 22.3. klo 18 (maksullinen)
 • Vauvalorutuokio Salon pääkirjastossa 23.3. klo 10 (ennakkoilmoittautuminen)
 • Silkkipaperitaivas-vauvateatteriesitys Ylhäistentie 2:ssa 31.3. klo 10 (maksullinen)
 • Minitaideteoksia-työpaja Taidemuseo Veturitallissa 4.3. klo 12–15
 • Pilkettä satusilmiin -kuvataidetyöpaja Ylhäistentie 2:ssa 5.3. klo 16–16
 • Valokuvasuunnistusta Salon elektroniikkamuseolla 11.3. klo 11–15
 • Lasten taidetyöpaja Tehdaskatu 18:ssa 18.3. klo 11 ja 13 (ennakkoilmoittautuminen)
 • Perheiden pyhä ja leipäsunnuntain taidepaja Halikon kirkossa ja seurakuntatalolla 19.3. klo 10
 • Perniön museon lastenpäivä 19.3. klo 12–16
 • Sirkus yksisarvisihmemaailma -kuvataidenäyttely Salon kaupungintalolla 1.3.–31.3.
 • Pilkettä satusilmiin -kuvataidenäyttely Ylhäistentie 2:ssa 3.3.–31.3.
 • Minimaailmannäyttely Salon keskustan alueella 21.3.–11.4.
 • Lisäksi maksuttomat peuhutunnit 0–6-vuotiaille lapsille ympäri kaupunkia, lisätiedot: salo.fi/lastenliikunta