Tkachuk ja Panthers hurjina Floridan paikallisessa – Barkov jätti kaukalon

0
Aleksander Barkov syötti yhden maalin Detroitia vastaan. LEHTIKUVA/AFP
Aleksander Barkov syötti yhden maalin Detroitia vastaan. LEHTIKUVA/AFP

NHL-jääkiekkoliigan floridalaisjoukkueet Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning ottivat yhteen liigan palatessa tähdistötapahtuman tuoman tauon jälkeen tositoimiin tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ottelu kääntyi yksipuoliseksi näytökseksi, kun kotijoukkue Panthers höykytti vieraansa peräti 7–1.

Florida karkasi Lightningilta toisessa erässä viemällä erän 3–1, ja Eetu Luostarinen teki isäntien neljännen maalin erän lopulla ohjaamalla Brandon Montourin laukauksen maaliin. Kyseessä oli siilinjärveläisen 11:s osuma kuluvalla kaudella NHL:ssä.

Ottelun ykköstähti oli tehot 2+3 rohmunnut Matthew Tkachuk. Viikonloppuna pelatussa tähdistöpelissä MVP:n eli arvokkaimman pelaajan pystin pokannut Tkachuk on mainiossa vireessä: pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen (5+10).

Panthersin riemua lisäsi päävalmentaja Paul Mauricen saavutus. Voitto oli hänelle valmentajauran 800:s NHL:ssä. Synkennystä iltaan sen sijaan toi Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin loukkaantuminen. Hän luisteli pukusuojaan toisessa erässä torjuttuaan Tampa Bayn venäläispelaaja Mihail Sergatshevin laukauksen. Vakavammasta ei onneksi liene kyse.

– Hän ei pystynyt enää palaamaan jäälle, eikä varmaankaan treenaa tiistaina. Emme kuitenkaan usko, että kyseessä olisi pidempiaikainen (vamma). Katsotaan nyt, mutta sanoisin, että hänen pelaamiselleen seuraavassa pelissä (perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa San Josea vastaan) on hyvät mahdollisuudet, valmentaja Maurice totesi NHL:n sivuilla.

Kakko ennätykseensä

New York Rangers voitti kotonaan Calgary Flamesin 5–4, kun jatkoajalle venyneessä pelissä viimeisen niitin laittoi Alexis Lafreniere. Rangersin Kaapo Kakko syötti ottelun avausmaalin, ja on nyt kerännyt kauden 50 ottelussaan 24 pistettä (9+15). Lukema on hänen ennätyksensä NHL-uralla, tulokaskaudellaan 2019–20 Kakko kirjasi 23 pistettä (10+13).

Roope Hintz nosti kauden maalisaldonsa 21:een, kun kotijoukkue Dallas Stars palasi kolmen tappion jälkeen voittokantaan kukistamalla voittolaukauskisan jälkeen Anaheim Ducksin 3–2. Hintz on kauden suomalaismaalarien listalla kolmantena, edellään Coloradon Mikko Rantanen (34) ja Carolinan Sebastian Aho (23).

Dallasissa juhlittiin voiton lisäksi myös kippari Jamie Benniä, joka ylsi tuhanteen NHL-otteluun. Benn, 33, on pelannut koko vuonna 2009 alkaneen NHL-uransa Dallasin riveissä.

Arizonan ja Minnesotan kohtaaminen päättyi Arizonan 3–2-voittoon. Kotonaan pelanneen Arizonan Matias Maccellille ja Juuso Välimäelle merkittiin syöttöpisteet Jakob Chychrunin maalista. Maccellille syöttöpiste oli jo kauden 20:s, ja maalinteossa hän on onnistunut kolmesti. Maccelli on liigan tulokkaiden pistepörssissä kuudentena.

Janne Lehikoinen