Tuloksentekokone ei yski talvellakaan – kotikentälle Ykköscupin puolivälierän saava SalPa on hävinnyt heinäkuun jälkeen yhden kahdeksastatoista virallisesta ottelustaan

0
Jong-Tae Yoon oli Talin halli-iltapäivän maalintekijä. (kuva: SSS-arkisto)

Sikäli kun jalkapallon miesten Ykköscup lasketaan virallisiksi otteluiksi, niin onhan Salon Palloilijoiden edustusjoukkue ollut viime heinäkuusta lähtien melkoinen tuloksentekokone. Fakta on se, että SalPa on hävinnyt 18 viimeisimmästä Kakkosen ja Ykköscupin ottelusta yhden.

Sunnuntain 1–0-voitto Käpylän Pallosta varmisti sen, että Ykköscupin puolivälierä pelataan Salossa näillä näkymin ensi lauantaina. Vastustaja arvotaan maanantaina.

Jos ja kun pidämme kärjistämisestä, toteamme voiton ratkenneen erikoistilanteisiin. SalPan maali tuli kulmapotkuhässäkästä. Jong-Tae Yoon pääsi laukomaan maalin Joonas Meuran voittaman ykköspallon jälkeen.

– Tiedettiin olevamme erikoistilanteissa fyysisempiä, totesi SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.

KäPa pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuspotkusta viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Veto meni yläriman kautta yli.

– Vastustajalla ei juuri muita maalintekopaikkoja ollut, vaikka heillä hyvä pallonhallintajoukkue onkin. Oltiin pelitapahtumissa inan verran edellä, ja rankkaria lukuun ottamatta meidän 2–0 oli lähempänä kuin 1–1, Suonperä näki.

– Tosin ensimmäiset 10–15 minuuttia olimme vähän perässä. Kokonaisuutta ajatellen kehitettävää on eniten hyökkäyspelaamisessa esimerkiksi ajoitusten ja kentän täyttämisen suhteen, hän jatkoi.

Walid Abdelali aloitti Talin hallissa kolmen topparin linjassa, mutta hän siirtyi laidalle. Kyseistä topparin tonttia tuli toiseksi puoliajaksi hoitamaan poikien maajoukkuepelaaja, salolaiskasvatti Topi Sistonen.

Ykköscupissa pelanneiden Jevgeni Bashkirovin, Gianni Bouzoukisin ja Mikke Louhelan kanssa käydään ensi viikon aikana keskusteluja jatkosta.

YKKÖSCUP

KäPa–SalPa 0–1 (0–1)

Maalit: 32. Jong-Tae Yoon 0–1

SalPan kokoonpano: Tatu Österlund; Frans Grönlund (v), Walid Abdelali, Joonas Meura, Jong-Tae Yoon (46. Mikael Anttila, v), Jevgeni Bashkirov (46. Topi Sistonen), Aleksi Jännes, Jonatan Guseff (87. Gianni Bouzoukis), Oskari Jakonen (72. Bamo Ahmadi), Elmo Heinonen (91. Silman El Baset), Jesse Huhtala (46. Roope Pyyskänen).

SalPan muut vaihtopelaajat: Halil Bagci (mv), Otto Salmensuu.

Puolivälierä alustavasti la 25.2. kello 14 Salon Urheilupuiston tekonurmella.

  • Lue lisää aiheesta
  • SalPa