Varapresidentti Kamala Harris vierailee poliisin pahoinpitelemänä kuolleen miehen hautajaisissa Yhdysvalloissa

6

Yhdysvalloissa varapresidentti Kamala Harris vierailee poliisin pahoinpitelemänä kuolleen mustan miehen Tyre Nicholsin hautajaisissa Memphisissä keskiviikkona, Valkoinen talo tiedottaa.

Nicholsin pahoinpitely ja kuolema järkyttivät Yhdysvaltoja erityisesti sen jälkeen, kun Memphisin kaupunki julkaisi tapahtumista kuvatut videot.

Aiemmin presidentti Joe Biden puhui Nicholsin vanhempien kanssa. Presidentti kuvaili olleensa pöyristynyt ja tuskissaan Nicholsin pahoinpitelystä kuvatuista videoista.

Memphisin poliisi kertoo, että yhteensä seitsemän poliisia on hyllytetty Nicholsin pahoinpitelyn seurauksena. Asiasta uutisoi CNN. Tämän jälkeen heistä viisi on erotettu ja kaksi on edelleen sisäisen tutkinnan kohteena.

Viittä erotettua poliisia syytetään Nicholsin taposta. Lisäksi Memphisin pelastuslaitos kertoo irtisanoneensa kolme työntekijää tapauksen vuoksi.

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni tammikuun alussa, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia lyömällä ja potkimalla. Hän kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa.

USA Todayn mukaan Nicholsin hautajaiset pidetään Memphisissä keskiviikkona aamupäivällä paikallista aikaa eli Suomen aikaa alkuillasta.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Aarnio
1 kuukausi sitten

Jutussa mainittiin että uhri oli musta mutta ei sitä että poliisitkin olivat mustia. Olisi mielestäni hyvä lisäys selventääkseen ettei ollut rasistinen pahoinpitely

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Jan Aarnio

Niin ja yli puolet näissä tilanteissa kuolleista on valkoisia (hetero)miehiä, neljännes afroamerikkalaisia miehiä ja viimeinen neljännes sekä valkoisia että mustia henkilöitä lisättynä latinoilla. Lisäksi näissä jutuissa jää aina mainitsematta miksi epäiltyä takaa-ajettiin tai vaikka entinen rikoshistoria eli miksi poliisi on ollut erityisen liipasinherkkänä.

Allan
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

Nuo määritelmäsi eivät avautuneet minulle:
”afroamerikkalaisia miehiä” ja ”että mustia henkilöitä ”
Mitä eroa on näillä määritelmillä?

Miten poliisit olivat tässä tapauksessa liipasiherkkiä kun uhri hakattiin ja potkittiin, poliisien toimesta, niin että hän kuoli?

Allan
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

Ennenvanhaan Ojalan laskuopin mukaan neljännes plus neljännes oli puolet.

Puolet plus yli puolet on yli sata prosenttia.

Vekkulia tuo nykyajan korkeasti koulutettujen matematiikka.

Joka tapauksessa poliisi ei saisi tappaa ketään.

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Allan

Taas saivartelua kerrakseen. Henkilö on nainen tai muu, miehiä kutsutaan edelleen miehiksi. Matematiikka on tosi vekkulia ja käsitteet puolet tai neljännes eivät ole mitään tarkkoja käsitteitä, toki olisin voinut lisätä noin sanan, että asia menisi kaikilla jakeluun. Pitääkö yleisemmin poliisin ottaa luodit vastaan ilman mahdollisuutta puolustautumiseen, kyseessä olevaan tapaukseen en ole perehtynyt kuin kotimaan lehtiotsikoissa.

Allan
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

”Pitääkö yleisemmin poliisin ottaa luodit vastaan ilman mahdollisuutta puolustautumiseen, kyseessä olevaan tapaukseen en ole perehtynyt kuin kotimaan lehtiotsikoissa.”

Onko poliisilla ongelmahenkilön tappaminen se ainut puolustuskeino?

Kyseisessä tapauksessa joo afroamerikkalaiset poliisit syyllistyivät henkilön kuolemaan ja saivat heti potkut.

Sen sijaan valkoihoinen poliisien esihenkilö ei mahdollisesti saa mitään, vaikka käytännössä käski käyttää voimakeinoja sillä tavalla, että uhri kuoli.

Oikea tapa olisi ollut määrätä ne poliisit lopettamaan väkivalta.