Vilpas-kasvatti oli kentän paras Perniössä – ”Se oli Ollilta sellainen keskiarvoilta”

0
Korisliigakonkari David Gonzalvez kiusaa hyökkääjiä nykyään Divari B:ssä.

PeU-Basket ei pystynyt yllättämään nimivahvaa Raholan Pyrkivää sunnuntai-iltana Perniön liikuntahallissa.

”Yllättää” voi kuulostaa vahvalta sanalta, sillä PeU-Basket on Divari B:n A-lohkon kakkonen ja RaPy viides, mutta joukkueiden materiaaliero on kääntynyt viime viikkoina RaPyn eduksi.

Siinä missä PeU-Basket menetti ykkössentterinsä Tommi Huolilan loppukaudeksi, vahvistui RaPy Korisliigassa pitkään pelanneella lukkopuolustaja David Gonzalvezilla.

Sunnuntaina Gonzalvez teki PeU-Basketin amerikkalaispelaajan Ladavius Drainen elämän keskivertoa hankalammaksi (heitot 11/23).

– Harmittaa. Emme vaan saaneet toisella puolikkaalla enää koreja, vaan heitimme pallot seinille vapaistakin paikoista. Toisessa päässä teimme muutaman henkilökohtaisen puolustusvirheen, joista Rahola pääsi kuittamaan kovat kolmoset. Lopulta Gonzalvez heitti pelin poikki, PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta kertasi.

PeU-Basketin onnistujat olivat Kaaresvirran silmissä vaihtopelaajat.

– Koko vaihtopenkki oli hyvä, Taneli (Lindström), (Wiljami) Vihiniemi ja (Timo) Niitynperän toinen vaihto oli hyvä. Myös Pate (Patrik Poutiainen) otti hyvin roolia, kun kirimme ja Drainella oli ymmärrettäviä vaikeuksia Gonzalvezin kanssa.

– Mutta siihen nähden, että meiltä puuttui 36 minuuttia pelaava aloitusviisikon sentteri (Huolila), esitys oli miehekäs. Onhan Raholalla hirveä nippu tähän sarjaan, Kaaresvirta myönsi.

Yksi nipun ”hirveimmistä” pelaajista on Vilpas-kasvatti Olli Kanerva, joka oli sunnuntaina kentän paras pelaaja.

Kanerva pelasi 33 minuuttia, heitti 23 pistettä ja haki 11 levypalloa.

– Se oli Ollilta sellainen keskiarvoilta. Hän on todella hankala puolustettava, koska pystyy heittämään kaukaa ja on parimetrisenä kookas korin alla, Kaaresvirta kehui.

26-vuotias Kanerva on ollut tällä kaudella Divari B:n tehokkain suomalaispelaaja. Hän on pelannut kauden 21,4 pisteen ja 10,5 levypallon keskiarvoilla, eli sunnuntai-ilta tosiaan oli lähes täsmälleen keskiarvoilta.

Divari B:n A-lohkon tilanne on kiharainen, kun runkosarjaa on jäljellä 3–4 ottelua. PeU-Basket, HyPo, Pantterit ja RaPy ovat kahden pisteen sisällä sijoilla 2.–5. Yksi nelikosta putoaa pudotuspeleistä.

– Ei tässä hirvittävästi enää saa hävitä, Kaaresvirta naurahti.

Sunnuntaina PeU kohtaa Leppävaaran Pyrinnön Perniössä.

Miesten I divisioona B: PeU-Basket–RaPy 72–79 (20–­23, 17–14, 10–18, 25–24)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Ladavius Draine 23/9, Kalle Määttänen 0/0, Patrik Poutiainen 17/8, Niko Huoponen 4/6/3 riistoa, Onni Mäkynen 9/7, Taneli Lindström 9/0, Timo Niitynperä 0/0, Tuukka Juntunen 6/0, Wiljami Vihiniemi 4/2.

PeU-Basketin seuraava ottelu: su 5.3. PeU-Basket–Leppävaaran Pyrintö Perniön liikuntahallissa kello 17.