Aivoviikon tapahtumissa puhutaan ravitsemuksesta ja muistihuollosta

0
Suositusten mukainen verenpaine edistää aivojen terveyttä.

Muistiliitto ja Salon Muistiyhdistys viettävät parhaillaan Aivoviikkoa. Viikon aikana järjestetään eri puolilla Saloa tilaisuuksia, joissa saa tietoa aivoterveydestä ja siihen vaikuttavista asioista.

– Tapahtumiin voi tulla juttelemaan esimerkiksi ravitsemuksesta, unesta ja muistihuollosta, toiminnanjohtaja Marika Lindholm Salon Muistiyhdistys ry:stä kertoo.

Lindholmin mukaan aivoterveys ja sydänterveys kytkeytyvät yhteen. Esimerkiksi verenpaineen ja kolesteroliarvojen pitäisi olla kunnossa.

– Pitää myös miettiä, miten voi suojata aivoja. Pitää nukkua, alkoholia ei saa käyttää liikaa, työikäisille ei saa tulla liikaa kuormitusta ja sitä kautta stressiä.

Muistisairauksien riskiin voi vaikuttaa aivoterveellisillä elintavoilla. Tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia muistisairauksista olisi ehkäistävissä tai sairauden puhkeamista voitaisiin ainakin viivyttää, Muistiyhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

– Jos elää aivoterveellisesti ja pitää huolta aivoistaan, muistisairauksia voi tutkimusten mukaan saada siirtymään viidellä vuodella eteenpäin. Se on paljon elämää, Marika Lindholm muistuttaa.

Muistiyhdistyksen mukaan Suomessa arvioidaan olevan 200 000 muistisairautta sairastava. Vuosittain muistisairauteen sairastuu 14 500 ihmistä. (SSS)

Aivoviikon tapahtumia Salossa

Infopisteet:

  • Ti 14.3. klo 6.30–9.30 Salon uimahallissa
  • To 16.3. klo 12–17 Salon Citymarketissa
  • Pe 17.3. klo 9–13 Halikon apteekissa Prismassa

Aivohuoltamot

  • Ke 15.3. klo 10–12 Aivoterveysluento ja Aivohuoltamo, Turuntie 21, Salo
  • Pe 17.3. klo 13–14.30 Aivoterveysluento ja Aivohuoltamo, Ikäkeskus Majakka, Hornintie 5, HalikkoLuennot pitää Salon Muistiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Marika Lindholm