Ely-keskus: Kesän päällystysohjelma Varsinais-Suomessa lyhin vuosikymmeniin – ely-keskus arvioi, että keskivilkkaiden ja vähäliikenteisten teiden kunto heikkenemään entisestään

3
Päällystystyöt painottuvat kesällä vilkkaasti liikennöidyille teille, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskus. Kuva: Varsinais-Suomen ely-keskus

Korkean kustannustason vuoksi päällystysmäärä jää ennätysalhaiseksi ja päällystysohjelma on lyhin vuosikymmeniin ensi kesänä, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskus tiedotteessa. Elyllä on käytettävissä rahaa teidän päällystämiseen 16 miljoonaa euroa. Se on noin neljäsosan viime vuoden rahamäärästä.

– Esimerkiksi asfaltin sideaineena käytettävän bitumin, avotulikuumennuksessa käytettävän nestekaasun ja liikennepolttoaineiden hinnat ovat korkealla, tiedotteessa sanotaan.

Elyn mukaan maantieverkolla on jo entuudestaan huomattavasti korjausvelkaa, joten tilanne heikkenee nyt nopeasti erityisesti keskivilkkailla ja vähäliikenteisillä maanteillä.

– Päällystysohjelman pituus on noin 135 km, mikä on alle puolet viimevuotisesta. Päällystystyöt painottuvatkin vilkkaasti liikennöidyille teille.

Kävely- ja pyöräilyväylien päällystyskohteet ely-keskus kertoo valinneensa havaittujen päällystevaurioiden ja saatujen asiakaspalautteiden perusteella.

Ely-kertoo, että Lounais-Suomen alkuvuoden 2023 vaihtelevat lämpötilat vaurioittivat päällysteitä vakiintunutta pakkastalvea enemmän. Talvella syntyneet reiät paikataan kunnolla vasta kesällä.

Kesän päällystystyöt Varsinais-Suomessa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa.

Päällystyskohteet Salon seudulla 2023

Vt 1 Vistan etl – Valkoja, Paimio, 4 km
Vt 10 Paimionjoki – maakuntaraja 37 km
Mt 183 Strömma, Salo ja Kemiönsaari, 2 km

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
5 kuukautta sitten

Olisko nyt aika auttaa ensin omaa kansaa ja sitten vasta muita.
Tarkoitan sitä kehiysapua jota rahoitetaan myös tällä autoverolla jonka pitäisi mennä infran ylläpitoon.
Ukrainaa autamme toki.
Uskon että kehitysavusta riittäisi myös vanhusten hoitoon ja sairaanhoitajain palkkoihin.

Kremlin operaatioitten estämistä
5 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Kallis bitumin hinta on seurausta Kremlin sairaasta hyökkäyssodasta Ukrainaan. Siellä Moskova tappaa siviilejä päivittäin. Meidän täytyy jatkaa Ukrainan tukemista. Vastaavasti kehitysapu on myös Venäjän pitämistä poissa Afrikasta.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy
5 kuukautta sitten

Suomalainen tieverkosto on rapautumassa vaikka autoilijoilta peritään kaikenlaisia veroja. Tämä nykyinen hallitus ei ole tehnyt mitään suunnan muuttamiseksi. Nyt kun vaalipäivä on edessä pitäisi äänestäjien miettiä ketkä päättävät asioista seuraavalla nelivuotiskaudella. Suomalaiset on unohdettu täysin vaikka velkaa on otettu ennätyspaljon. Tuki Ukrainalle on ihan ok siitä moni kansalainen on varmasti samaa mieltä.