Emmi Mäki-Kojola torjui ja tuuletti RaisUn kumoon – LP Viesti Akatemia ei saa kahta avainpelaajaansa mukaan ratkaisupeliin Raisioon

0
LP Viesti Akatemian Emmi Mäki-Kojola (3), Irina Mäkinen (takana) ja Saimi Heikkinen (oik.) tuulettivat voittoa Raision Urheilijoista. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

LP Viesti Akatemia avasi lentopallon naisten Ykkössarjan pudotuspelit tyylipuhtaalla 3–0-voitolla. Poikkeuksellisesti Salon Urheilutalolla pelatussa ottelussa Akatemia kaatoi puolivälierissä Raision Urheilijat eränumeroin 25–21, 25–22 ja 25–19. Runkosarjassa RaisU oli neljäs, Akatemia viides.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat hallussa hienosti. Toisessa erässä tulimme seitsemän pisteen takamatkalta ohi tuplavaihdon ja Emmi Mäki-Kojolan syöttövuoron turvin. Siinä varmasti tapahtui pieni ratkaisu otteluun, Akatemian päävalmentaja Janne Harju luonnehti.

Kapteeni Mäki-Kojola oli kentän hahmo torjumalla kuudesti ja tekemällä yhteensä 14 pistettä. Harju olikin syystä tyytyväinen keskipelaajansa otteisiin.

– Emmi oli kentän kuningatar. Hän osaa tuuletella toiselle puolelle verkkoa ja ottaa yleisöä hyvin mukaan, mitä odotankin häneltä. Eikä se oli pelkästään mitään meuhkaamista, vaan hyvää tsemppaamista, Harju sanoi.

Myös Akatemian libero Venla Pirinen pelasi vahvasti vastaanottavana liberona.

– Meillä oli hieman vastustajaa parempi vastaanotto ja sitä kautta hyökkäys sekä muutama torjunta enemmän. Olimme parempi joukkue ja ansaitsimme voiton.

Toinen välierä on ohjelmassa heti sunnuntaina Kerttulassa. Jos RaisU voittaa ottelun, ratkeaa välieräpaikka kultaisessa erässä.

Akatemialla on tuoreita, lämpimiä muistoja Kerttulasta, josta salolaiset kävivät hakemassa 3–2-voiton runkosarjan viimeisessä pelissä viikko sitten sunnuntaina.

Akatemia ei pääse toiseen puolivälierään yhtä vahvalla kokoonpanolla, sillä yleispelaaja Iina-Reeta Kaikkonen ja passari Irina Mäkinen suuntaavat Lohjan Kisakallioon liigajoukkueen leirille valmistautumaan ensi keskiviikkona alkavaan puolivälieräsarjaan LP Kangasalaa vastaan.

– Kevyemmällä ryhmällä lähdemme Raisioon, mutta se oli tiedossa. Hilma Nikkanen oli tänään varotoimenpiteenä sivussa. Katsotaan, pystyykö hän pelaamaan Raisiossa, Harju kertoi.

LP Viesti Akatemia–RaisU 3–0 (25–21, 25–22, 25–19)

LP Viesti Akatemian pisteet/plusmiinus: Emmi Mäki-Kojola 14/+13, Karoliina Hörkkö 5/+1, Saimi Heikkinen 10/+4, Irina Mäkinen (passari) 1/0, Iida Mikkonen (passari) 1/+1, Kiira Tuominen 7/0, Iina-Reeta Kaikkonen 15/+9, Libero Venla Pirisen vastaanottoprosentti 73.

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: RaisU–LP Viesti Akatemia Kerttulan liikuntahallissa sunnuntaina kello 19.