Euroopassa pörssit ovat avanneet maltilliseen laskuun, Aasiassa pörssit sulkeutuivat nousussa

0
Hong Kongissa Hang Seng -indeksi sulki 1,7 prosenttia plussalla. LEHTIKUVA/AFP
Hong Kongissa Hang Seng -indeksi sulki 1,7 prosenttia plussalla. LEHTIKUVA/AFP

Euroopassa pörssikurssit ovat auenneet tänään laskuun. Lontoon pörssin pääindeksi putosi 0,3 prosenttia, Pariisin pörssin CAC 40 laski 0,2 prosenttia ja Frankfurtin pörssi putosi 0,1 prosenttia.

Euroopassa markkinoilla odotellaan Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) korkopäätöstä tänään. Lisäksi tänään kerrottiin, että Britannian kuluttajahintaindeksi on kohonnut odotettua enemmän. Inflaatio kiihtyi Britanniassa 10,4 prosenttia helmikuussa.

Aasiassa taas pörssit ovat sulkeneet nousussa. Tokion Nikkei 225 -indeksi sulki 1,9 prosenttia plussalla, Hong Kongin Hang Seng sulki 1,7 prosenttia plussalla ja Shanghain Composite päätyi 0,3 prosentin nousuun.