76 päivän putki poikki – FC Halikko otti vuoden ensimmäisen voiton ja varmisti käytännössä pudotuspelipaikan

0
Elli Laaksonen (vas.) ja Nella Saukkio (oik.) laittoivat EBK:n polvilleen. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

FC Halikko katkaisi ikuisuudelta tuntuneen kahdeksan pelin tappioputken lauantaina Salohallissa, kun Esbo Bollklubb kaatui maalein 5–2. Viimeksi FC Halikko juhli voittoa Ilvestä vastaan ennen joulutaukoa 18. joulukuuta eli 76 päivää sitten.

Sarjajumbo EBK tarvitsee kipeästi lisää pisteitä sarjapaikkansa puolesta, mikä näkyi ottelun alussa. EBK prässäsi ja iski hyökkäyspäässä aggressiivisesti pallolliseen pelaajaan. EBK teki avausmaalin vastahyökkäyksestä, kun Emma Partosen sijoitti tarkasti suoraan syötöstä.

Ottelun käännekohta nähtiin 11. minuutilla: FC Halikon Katariina Marttila sai vierailta ilmaiseksi pallon huippupaikkaan, hänet kaadettiin ja tilanteesta vihellettiin vapaapotku aivan rangaistusalueen tuntumasta.

Vaikka Laura Lehtosen laukoma vapaapotku ei tuottanutkaan maalia, tapahtuman jälkeen peli oli täysin kotijoukkueen hallinnassa. Pitkä painejakso tuotti tulosta. Kaksi minuuttia myöhemmin Marttila laukoi tasoituksen Elli Laaksosen tarjoilusta.

– Mä en tiedä, kääntyikö peli tuon vaparin jälkeen, koska se meni kuitenkin ohi. Siitä peli lähti kuitenkin avautumaan. Kun Annika (Peippo) taisteli kulmasta itselleen maalin, antoi se loppupeliin meille tarvittavan boostin, Lehtonen pohti.

FC Halikon toinen maali kuvasti koko ottelua pienoiskoossa. Peippo tuplattiin hanakasti hyökkäyspään kulmaukseen. Häneltä riistettiin ensin pallo pois, mutta lopulta Peippo taisteli itsensä kahdesta pelaajasta ohi ja laittoi pallon etukulmasta verkkoon.

Kotijoukkue jatkoi maalintekoa heti toisen puoliajan alettua. EBK:n maalivahti Tytti Hurmekoski otti pallon huolimattomasti käteen rangaistusalueen ulkopuolella. Tällä kertaa pallon valon nopeudulla maaliin potkaissut Laura ”Batigol” Lehtonen ei erehtynyt.

Peipon ottelun toisen ja Nella Saukkion maalin jälkeen voitto alkoi näyttää varmalta, sillä EBK:n kirivaihde jäi Partosen kavennusmaalista huolimatta ponnettomiksi.

– Saatiin nyt ehjä peli ja monta onnistumista. Tärkeintä oli se, että saatiin vihdoin voitto kairattua omalla pelillä, voittomaalin tehnyt Lehtonen kiteytti.

Kolmen pisteen voiton ansiosta FC Halikon liigahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka on taas erittäin todennäköinen.

Kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, on FC Halikko (24 pistettä) sarjataulukossa seitsemäntenä. FC Halikko voi varmistaa pudotuspelipaikan jo sunnuntaina, mikäli GFT voittaa Espoossa FC Sportin, sillä FC Sportilla (18) ja Raision Futiksella (19) on vielä keskinäinen ottelu. Kaiken lisäksi FC Halikolla (-21) on FC Sportia (-29) ja 18 pisteessä olevaa FTK-Torniota (-34) parempi maaliero. Myös Sportilla ja Torniolla on keskinäinen ottelu jäljellä.

Teksti: Riku Hatakka

Naisten Futsal-liiga: FC Halikko–EBK 5–2 (2–1)

FC Halikon maalit:
13.08 Katariina Marttila (Elli Laaksonen) 1–1
18.59 Annika Peippo (Laaksonen) 2–1
21.00 Laura Lehtonen 3–1
31.43 Peippo (Laaksonen) 4–1
33.17 Nella Saukkio (Peippo) 5–1

Yleisöä: 93

FC Halikon seuraava ottelu: su 12.3. Ilves–FC Halikko kello 13.